PODVIG HRABRE SIRIJKE / Potajno snimila kakav je život u sjedištu Islamske države!

Image
Foto: Screenshot YouTube

Neimenovana Sirijka pristala je nositi skrivenu kameru po ulicama Rake, sjedištu Islamske države, te je snimila kako se odvija život u tom gradu.

25.9.2014.
10:43
Screenshot YouTube
VOYO logo

Hrabra Sirijka zabilježila je kamerom kakav je život u gradu na sjeveru Sirije koji je pod kontrolom Islamske države, a njezin dokumetarac prikazan je na drugom programu francuske državne televizije.

Sa skrivenom kamerom se šetala po ulicama Rake gdje je čak u jednom trenutku zaustavljena od muškaraca koji su je upozorili da joj lice nije dovoljno pokriveno riječima: "Kako se to ponašaš u javnost? Bog voli žene s pokrivenim licem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena se odmah ispričala i rekla kako će sljedeći put paziti da se to ne dogodi. Inače, na ulicama hodaju brojni muškarci s oružjem preko ramena, pa čak i pojedine žene nose puške dok idu s djecom u park.

Autorica dokumentarca uspjela je snimiti i neke Francuskinje (tako tvrde na kanal France 2) koje su se odlučile zauvijek preseliti u Siriju potpuno odbacivši život koji su dotad vodile u Francuskoj. Jedna od njih je naglasila da se "nikad neće vratiti te da joj je ovdje dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, stručnjaci nagađaju da će diskriminacija biti ono najbolje što će im se dogoditi u Islamskoj državi, dok im kao najgore prijeti čak silovanje ili ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo