otkazano 1.700 letova / Podmetnuo požar u zgradi kontrole leta pa se izbo nožem

Image
Foto: AP

Policija je izvijestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Chicaga, postavio čovjek koji se naknadno ozlijedio nožem. Otkazano je više od 1.700 letova.

27.9.2014.
10:22
AP
VOYO logo

Požar kojega je postavio zaposlenik u čikaškoj zgradi kontrole leta doveo je do otkazivanja više od 1.700 letova na dvije glavne gradske zračne luke i preusmjeravanja zrakoplova diljem SAD-a, izvijestili su dužnosnici.

Letovi su nakon četverosatnog prekida nastavljeni na međunarodnoj zračnoj luci O'Hare, ali je došlo do 'uskog grla' u cijelom sustavu zračnog prometa za koje prijevoznici vjeruju da će trajati cijelog vikenda, odnosno da će se promet normalizirati tek za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je izvijestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Chicaga, postavio čovjek koji se naknadno ozlijedio nožem. Pritom navodno nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju teroristički čin, a vatra je brzo ugašena.

Osumnjičeni muškarac dugogodišnji je zaposlenik tvrtke Harris Corp, koja pruža opremu i tehničku podršku objektima Savezne uprave za zračni promet (FAA) u Chicagu i drugim gradovima, no njegovo ime nije objavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FAA i dalje procjenjuje štetu koja može biti značajna, ali agencija očekuje da će se zračni promet u narednih nekoliko dana normalizirati. Kontrola leta prebačena je u druge centre u regiji poput Minneapolisa, Indianapolisa i Clevelanda.

Dužnosnici kažu i da će uhićeni 36-godišnjak preživjeti ozlijede koje si je sam nanio prije nego što u ga vatrogasci zatekli u podrumu zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike