NEPOSREDNO BIRANJE ZASTUPNIKA / Evo što o inicijativi Željke Markić kaže prva potpredsjednica Vlade

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je je danas da se o inicijativi o neposrednom biranju zastupnika i određivanju konkretnih osoba koje će ući u Hrvatski sabor već dugo razgovara.

28.9.2014.
14:10
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

DELNICE - Predsjednica HNS-a VesnaPusić izjavila je je danas da se o inicijativi o neposrednom biranju zastupnika i određivanju konkretnih osoba koje će ući u Hrvatski sabor već dugo razgovara i smatra da to nije inicijativa ŽeljkeMarkić već "tema prema kojoj ide hrvatski politički sustav i perspektiva prema kojoj idu hrvatski izbori".

"Sve ostale oportunističke ideje, a to je smanjivanje praga, koje je u ovom slučaju ima isključivu funkciju da bi se oganizatorica referenduma na neki način se mogla ugurati u parlament, spadaju u populističko područje", istaknula je Vesna Pusić u odgovoru na novinarsko pitanje što bi značio 'prolazak' referenduma za promjenu izbornoga sustava Građanske inicijative "U ime obitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče inicijative koja je pokazala svoj vrlo konzervativni profil u temama koje je očitovala kroz referendumske inicijative, u ovom konkretnom slučaju - hajdemo vidjeti kako će cijela stvar uspjeti, poručila je.

Ponovila je da se o neposrednom biranju zastupnika dugo razgovara i podsjetila da se o tome puno raspravljalo tijekom organizacije izbora za Europski parlament u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smatram to inicijativom Željke Markić već inicijativom EU izbora u Hrvatskoj i to je svakako perspektiva prema kojoj idu hrvatski izbori, istaknula je Vesna Pusić na konferenciji za novinare održanoj u Delnicama u sklopu seminara Tima HNS-a s visokim stranačkim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo