KARAMARKOVA ANALIZA / 'Premijer je poput stand up komičara, Hrvatskoj nudi svoju fikciju i snove'

HDZ je u ponedjeljak organizirao konferenciju "Jačanje zdravstvenog sustava - mogućnosti i perspektive" koju je otvorio predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Tom se prigodom šef oporbe osvrnuo i na političke aktualnosti.

29.9.2014.
11:10
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko poručio je danas da HDZ ima gospodarski program koji izrađuje sa inozemnim partnerima, a za rad premijera ZoranaMilanovića rekao je kako on nudi "svoju fikciju i snove".

"Zašto vi mene pitate za gospodarski program, a ne Milanovića? HDZ ima program koji radi i dorađuje sa svojim inozemnim partnerima... S našim inozemnim prijateljima koji imaju ono iskustvo koje mi još uvijek nemamo, koji su prošli onaj put kojeg mi još nismo prošli u oporavku države od gospodarske krize, a gospođa Dalić je sudjelovala u svemu tome", uvjeravao je Karamarko novinare opovrgavajući optužbu bivše HDZ-ovke MartineDalić, koja je prilikom izlaska iz stranke ustvrdila da HDZ zapravo nema gospodarski program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je bivšoj stranačkoj kolegici zaželio uspjeh u karijeri, kako političkoj tako i profesionalnoj, zamjerio je načinu na koji je izišla iz stranke nazvavši ga nekorektnim.

"Zašto i na koji način, ona je to obrazložila u nekim svojim intervjuima, ali rekao bih vrlo neuvjerljivo, pritom koristeći neke stvari i pojmove za koje možemo reći da su neistine. Ako i sama kaže da HDZ ima još uvijek vremena, ima vremena za svoj gospodarski program, a taj gospodarski program je gotov već krajem proljeća, onda je to kontradikcija. Zašto nije ostala i dalje radila" pitao se Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini mu se, kaže, se da se radi o njezinoj reakciji na nešto što se dogodilo. "Ja još uvijek ne dopuštam da se razgovara o imenima, da se razgovara o nekoj Vladi u sjeni jer bi to bila zla krv u stranci i koaliciji. Moramo imati program, moramo imati sustav i lagano već pripremati ljude. Moj interes je guranje u prvi plan nekih novih mladih stručnih i kvalitetnih lica, pa je možda malo i u tome bilo nekakvog uzroka, odnosno povoda za reakciju", komentirao je Karamarko odlazak Martine Dalić.

Novinarima je zamjerio što ne problematiziraju premijera Zorana Milanovića koji, kaže, ništa ne nudi osim "svoje fikcije i snova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanovićevo izvješće (o stanju nacije) u maniri je najboljeg 'stand up' komičara kojeg sam ja vidio i slušao", ocijenio je šef HDZ-a.

U povodu Milanovićeva odlaska u SAD kratko je poručio: "Ja mu želim uspjeh. Ono što je rekao da bi htio napraviti za Hrvatsku bilo bi korisno. Međutim, ne bih volio da to bude repriza Australije, dakle jedan izlet i posjet objektu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a KolindeGrabarKitarović da se na hrvatske vojnike gleda kao na trošak ili kao na topovsko meso, kaže, nije čuo.

"Ona ima svoju turneju i vrlo vrijedno radi na terenu, i to mi se dopada jer to je formula uspjeha koju sam i sam na neki način promovirao u ove dvije godine u HDZ-u. Hrvatska je članica NATO saveza, ima neke obveze, no kakve su te obaveze i kako će one biti koncipirane i formulirane u bilo kojoj situaciji, to ovisi očito o dogovoru", rekao je Karamarko i kritizirao Vladu jer nije iskomunicirala s hrvatskom javnošću Hrvatsko članstvo u koaliciji protiv Islamske Države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tvrdnjom o percepciji kako su vojnici trošak za državu ili topovsko meso ipak se nije složio. "Ne slažem se s time i nemojmo tako govoriti o Hrvatskoj vojsci, jer je Hrvatska vojska stvorila ovu državu", poručio je šef HDZ-a.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo