Josipović odgovorio / 'Izjava Grabar Kitarović o dodjeli odlikovanja je dio njene kampanje'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović prozvala je Josipovića u subotu na svečanosti osnivanja Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba.

29.9.2014.
15:36
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Ivo Josipović nije danas htio komentirati izjavu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a, Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je prozvala da kao vrhovni zapovjednik samo "dijeli odlikovanja i promaknuća", ocijenivši tu izjavu dijelom njezine predizborne kampanje.

"Ne bih komentirao protukandidatkinju, ona vodi svoju kampanju, neka je sama vodi", kratko je rekao Josipović novinarima u svome Uredu nakon što je obitelji Sredojević uručio odlikovanje posmrtno odlikovanog Jovana Sredojevića za junački čin u Domovinskome ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarović prozvala je Josipovića u subotu na svečanosti osnivanja Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba. "Imamo vrhovnog zapovjednika koji tu i tamo možda posjeti pokoju jedinicu, ali sve što radi, je zapravo da dijeli odlikovanja i promaknuća", kazala je tada predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Ministar branitelja, Predrag Matić, koji je nazočio današnjoj svečanost uručenja odlikovanja, kazao je da kao nekadašnji savjetnik predsjednika Josipovića za branitelje može iz prve ruke svjedočiti što je sve učinjeno na vraćanju dostojanstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, treba izbaciti riječ 'samo'", rekao je Matić upitan za komentar izjave Grabar Kitarović.

Predsjednik Republike ima puno dužnosti, a jedna od njih je, i na nju sam jako ponosan, da ispravlja nepravde, a ovo nije jedina koju je ispravio nakon 23 godine, naglasio je Matić podsjetivši da je danas uručeno odlikovanje dodijeljeno za hrabra djela u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ćemo to kritizirati, onda smo uistinu spali na vrlo niske grane", smatra Matić ističući da je Jovan Sredojević zaslužio da dobije odlikovanje davno prije.

Jovan Sredojević bio je zastavnik JNA koji je pomagao hrvatskoj vojsci i stanovništvu Konavala u Domovinskome ratu, a ubijen je 1992. u selu Banja nakon što je Služba sigurnosti JNA otkrila njegove aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović ga je posmrtno odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u Domovinskome ratu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo