palestinci optužuju premijera / 'Netanyahu je pokušao prevariti sve upotrebom govora mržnje'

Image
Foto: AP Images

Dužnosnica Palestinske oslobodilačke organizacije ocijenila je i da je Netanyahu izgubio smisao za stvarnost kad je odbio priznati okupaciju, masakre i ratne zločine, dok su palestinski diplomati pokrenuli diplomatsku kampanju u UN-u kako bi ishodili rezoluciju kojom se nalaže završetak izraelske okupacije

30.9.2014.
7:48
AP Images
VOYO logo

Dužnosnica Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), Hanan Ašraui, optužila je u ponedjeljak navečer izraelskog premijera Benjamina Netanyahua za "grubu manipulaciju činjenica" tijekom govora u UN-u kad je usporedio palestinski pokret Hamas s Islamskom državom i Iranom.

"Tim govorom je Netanyahu pokušao prevariti publiku upotrebom govora mržnje, klevetama i izgovorima", rekla je Hnan Ašraui. Ocijenila je i da je Netanyahu izgubio smisao za stvarnost kad je odbio priznati okupaciju, masakre i ratne zločine, dok su palestinski diplomati pokrenuli diplomatsku kampanju u UN-u kako bi ishodili rezoluciju kojom se nalaže završetak izraelske okupacije i uspostava države Palestine u granicama iz 1967.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netanyahu tjednima pokušava izjednačiti ekstremističku organizaciju Islamsku državu, koja hara Irakom i Sirijom, i palestinski pokret Hamas, koji je na vlasti u pojasu Gaze, kao različite ogranke "istog otrovnog stabla", kako bi opravdao ljetnu ofenzivu na palestinsku enklavu.

Glasnogovornik Hamasa u Gazi, Samu Abu Zuhri, u priopćenju je ocijenio da "tvrdnjom da su Hamas i IS dvije strane istog novčića Netanyahu pokušava sve pomiješati, iako je Hamas pokret za palestinsko nacionalno oslobođenje, a izraelski okupator je izvor zla i terorizma u svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamistički palestinski pokret "lažima" je nazvao i Netanyahuove optužbe da se Hamas služio stanovnicima Gaze kao ljudskim štitovima tijekom rata u Gazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo