još ujutro prisegnula pred lekom / MIP jednoglasno za ukidanje imuniteta Marini Lovrić Merzel

Predsjednica MIP-a Gordana Sobol (SDP) na sjednici je podsjetila kako je uobičajeno da Sabor na zahtjev DORH-a odobrava ukidanje imuniteta zastupnika, ne ulazeći u sadržaj postupka.

1.10.2014.
14:06
VOYO logo

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno i bez rasprave odlučilo Saboru predložiti da ukine zastupnički imunitet bivšoj sisačkoj županici MariniLovrićMerzel, kako bi se mogao nastaviti kazneni postupak u kojem je osumnjičena za višemilijunske malverzacije.

Odobrenje za nastavak kaznenog postupka od Sabora je zatražio DORH, koji Lovrić Merzel tereti za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, primanje mita i pranje novca. Saboru su dostavili četiri pravomoćna rješenja o provođenju istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni postupak protiv Marine Lovrić Merzel započet je u vrijeme dok joj je zastupnički mandat bio u mirovanju. U međuvremenu je odstupila s dužnosti županice i zatražila da joj se aktivira zastupnički mandat, što je Sabor i učinio.

Budući da se kazneni postupak protiv zastupnika ne može voditi bez odobrenja Sabora, DORH je 26. rujna zatražio da se Lovrić Merzel ukine zastupnički imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica MIP-a GordanaSobol (SDP) na sjednici je podsjetila kako je uobičajeno da Sabor na zahtjev DORH-a dobrava ukidanje imuniteta zastupnika, ne ulazeći u sadržaj postupka.

'Nije mi lako, vodi se javna hajka i proglašava me se monstrumom'

Saborska zastupnica MarinaLovrićMerzel, kojoj je Sabor u petak i formalno aktivirao mandat, prisegnula je jutros u Hrvatskom saboru, a danas će Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odlučivati o skidanju zastupničkog joj imuniteta zbog kaznenog postupka koji se vodi protiv nje.

Lovrić Merzel prisegnula je da će dužnost zastupnice obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona te poštovati pravni poredak, zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske. Čestitam, kratko je rekao predsjednik Sabora JosipLeko te objasnio da je prisega poslovnička obveza zastupnika izabranog u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi lako, moram vam to priznati, kad se ovako vodi javna hajka i kad vas se apriori proglašava monstrumom, nije mi lako. Očekujem da MIP danas skine moj imunitet, kad dođe izvješće i ja ću glasovati za to", izjavila je kontroverzna političarka.

"Razumijem stranku, nije bilo na njima da nose taj teret, ovo je samo moja bitka. Neću glasati protiv prijedloga Vlade RH, bila sam nositelj liste u jednoj izbornoj jedinici i sama sam se borila za taj program".

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica u saborskom je kafiću prije plenarne sjednice popila kavu sa SlavkomLinićem, bivšim SDP-ovim ministrom financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je najavila da će posao saborske zastupnice obnašati "onako kako se to od nje očekuje".

Dugo sam u politici i ništa mi nije novo, iako mi je okruženje novo, izjavila je Lovrić Merzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merzel, kojoj je mandat formalno aktiviran u petak, mogla bi bez njega ostati do konca tjedna. Naime, Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas odlučuje o skidanju njenog zastupničkog imuniteta, a za očekivati je da će Sabor o stavu Povjerenstva glasovati do konca tjedna. .

Lovrić Merzel, koja je pet mjeseci provela u remetinačkom pritvoru zbog optužbi za milijunske malverzacije, u saborske je klupe 'ušla' nakon ostavke na mjesto sisačko-moslavačke županice. Sabor joj je u petak i formalno aktivirao mandat, s tim da još nije dala zastupničku prisegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana. Ona odbacuje sve optužbe.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo