ODLUKA NA ŠEFU KARAMARKU / Nova drama u HDZ-u: Hoće li Šuicu isključiti iz stranke?

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U dubrovačkom HDZ-u odvija se prava mala drama. Gradski odbor zatražio je odobrenje predsjedništva stranke za pokretanje stegovnog postupka protiv potpredsjednice Dubravke Šuice.

1.10.2014.
9:43
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Kako piše Novi list,  gradski odbor HDZ-a u Dubrovniku zatražio je odobrenje predsjedništva stranke za pokretanje stegovnog postupka protiv potpredsjednice Dubravke Šuice,  koju žele isključiti iz HDZ-a, a to je posljedica sukoba Gradskog odbora stranke s četvero HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću.

Sukob je nastao kada je Gradski odbor HDZ-a u Dubrovniku zatražio od svojih vijećnika da zastupaju stranačke stavove, no Šuica i ostali su odbijali u Gradskom vijeću glasovati kako je odredio Gradski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osim Šuice, zastupnice u Europskom parlamentu, na meti Gradskog odbora HDZ-a su vijećnici Niko Bulić, Mario Obuljen i Dubravka Marunčić, no kako oni nisu  članovi nekog središnjeg tijela HDZ-a, odmah su upućeni na Sud časti županijske organizacije stranke.

U slučaju Dubravke Šuice situacija je ipak malo drugačija jer je ona članica predsjedništva stranke, pa sukladno statutu HDZ-a, to tijelo na čelu sa šefom Tomislavom Karamarkom tek mora odobriti postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To praktično znači da će sam Karamarko donijeti odluku o tome ostaje li Šuica potpredsjednica HDZ-a u stranci ili leti van, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo