MILANOVIĆ UVJEREN / 'Posjet Silicijskoj dolini donijet će konkretne poslove u Hrvatsku'

Image
Foto: Vlada

Hrvatski premijer Zoran Milanović u srijedu je sastankom s čelnicom tvrtke "Hewlett Packard" Meg Whittman završio posjet Silicijskoj dolini rekavši da su u razgovorima željeli dobiti što više njihovih znanja i iskustava kako bi državu vodili učinkovitije i da bi ih privukli na ulaganja.

2.10.2014.
7:01
Vlada
VOYO logo

SAN FRANCISCO - Hrvatski premijer ZoranMilanović u srijedu je sastankom s čelnicom tvrtke "Hewlett Packard" MegWhittman završio posjet Silicijskoj dolini rekavši da su u razgovorima željeli dobiti što više njihovih znanja i iskustava kako bi državu vodili učinkovitije i da bi ih privukli na ulaganja.

"Promjene koje se ovdje događaju su one koje će obilježiti svijet u idućih 15 ili 20 godina i svi ovdje pokušavaju doći i napraviti posao", rekao je Milanović. Dodao je kako se sastao s ljudima s kojima je čast i imperativ dobiti sat njihovog vremena. Premijer Milanović potvrdno je odgovorio na upit hoće li tih sat vremena donijeti i neke konkretne poslove u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Država se kreće u tom pravcu. Ono što smo mi već konretno napravili u našoj zemlji projektom e-Građani, fiskalizacijom koja je napravljena našom pameću i koja se sad prodaje po Srednjoj Europi i Balkanu te centralnim obračunom plaća su sve stvari koje mi imamo, a mnoge države nemaju", kazao je.

Naveo je i da nas je kreativna nužda natjerala da u nekim stvarima budemo brzi i dobri te da danas Hrvatska, što se tiče informatizacije javnog sektora, spada među bolje države u Europi. "Upravo izvoz informatičkog znanja iz Hrvatske raste" rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju boravka u Kaliforniji premijer Milanović i izaslanstvo posjetili su garažu u kojoj je nastala tvrtka "Hewlett Packard" i koja se smatra rodnim mjestom Silicijske doline. Njihov uspjeh naveo je Milanovića da kaže kako je to dobra lekcija kako se ništa ne može preko noći.

"Ova kriza koju smo naslijedili i koja će sada vjerojatno prestati vrlo brzo signal je za potpuno novu orijentaciju Hrvatske koja se mora riješiti rasipničkih navika", naglasio je premijer koji sutra putuje u New York gdje će se u petak sastati s čelnicima tvrtke IBM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo