'BEZ EMOCIJA I POVIŠENIH TONOVA' / Premijer poslao jasnu poruku uoči sjednice Nadzornog odbora Ine

Image
Foto: RTL

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u srijedu nakon završetka razgovora u Silicijskoj dolini da će učiniti sve da Hrvatska modernizira rafinerijski kapacitet.

2.10.2014.
7:12
RTL
VOYO logo

SAN FRANCISCO - Hrvatski premijer ZoranMilanović rekao je u srijedu nakon završetka razgovora u Silicijskoj dolini da će učiniti sve da Hrvatska modernizira rafinerijski kapacitet.

"Učinit ćemo sve da Hrvatska razvije vrhunski rafinerijski kapacitet koji trenutno nemamo ni u Rijeci ni u Sisku i to je početak i pravac naše politike", rekao je Milanović uoči današnje sjednice Nadzornog odbora Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni odbor sastaje se u četvrtak, a među ostalim će raspravljati o budućnosti Inina rafinerijskog poslovanja. Međutim, on nema ovlasti donositi odluku o tome što je zadaća Uprave.

Prema nekim najavama, Uprava bi ponovno o rafinerijskom poslovanju mogla raspravljati najranije na sjednici koja bi se trebala održati 7. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Ine na prošlotjednoj sjednici nije donijela odluku o rafinerijskom poslovanju, odnosno o sudbini Rafinerije nafte Sisak jer su hrvatski članovi Uprave napustili sjednicu i time srušili kvorum kada su procijenili da bi mogli biti preglasani u odluci da se nastave ulaganja u riječku rafineriju, dok bi se sisačka pretvorila u distribucijsko-logistički centar.

Na pitanje mogu li mađarski članovi Uprave preglasati hrvatske i odlučiti o zatvaranju Inine rafinerije, Milanović je kazao kako su "hrvatski članovi Uprave Ine imenovani prije nekoliko godina i moja vlada ih nije mijenjala, to je stav koji sam ja osobno zauzeo. Međutim, mi smo u Ini naslijedili kriminalni nerad koji je i sud utvrdio, jednu pustoš korupcije i nezakonitosti i sada se s tim treba na jedan pametan i civiliziran način nositi, očuvati rafinerijske kapacitete u Hrvatskoj bez prevelikih emocija i iz onoga što su nam ostavili probati napraviti nekakav profit", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sud pravomoćnom je presudom utvrdio da su transakcije u Ini bile teško kazneno djelo, praktički razina veleizdaje, nastavio je Milanović.

"To je materijal koji imam u ruci i iz kojeg šijem, škare imam, ali taj materijal sam dobio. Ne mogu neke ugovore poništiti bez obzira što su prema sudskoj odluci kriminalne naravi. Mi smo na arbitražama, mi smo pokrenuli jednu, MOL drugu i to je situacija u kojoj se trenutno nalazimo, nikakve velike emocije i povišeni tonovi i hiperbole nas iz toga neće izvući", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva IvanVrdoljak sastao se u srijedu s predstavnicima Nadzornog odbora i Uprave Ine, uoči sjednice Inina Nadzornog odbora, a na sastanku se, po riječima glasnogovornika, "razgovaralo o svim važnim pitanjima za Inu te njezin razvoj kao strateški važne, regionalne, vertikalno integrirane i razvijene kompanije".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo