nakon trideset godina / Zbog nedopustivih propusta direktorica tajne službe podnijela ostavku

Image
Foto: Wikipedia

Direktorica Julia Pierson priznala je u utorak "nedopustive" propuste svoje službe zadužene za zaštitu predsjednika i njegove obitelji.

2.10.2014.
8:05
Wikipedia
VOYO logo

Direktorica tajne službe, elitnog odjela za zaštitu američkog predsjednika, podnijela je u srijedu ostavku nakon više skandala povezanih sa sigurnošću Bijele kuće i nedavnog upada u nju, rekao je njezin nadležni ministar Jeh Johnson.

Direktorica JuliaPierson priznala je u utorak nedopustive propuste svoje službe zadužene za zaštitu predsjednika i njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas mi je Julia Pierson, direktorica tajne službe, ponudila ostavku koju sam prihvatio", rekao je ministar domovinske sigurnosti Jeh Johnson, odajući priznanje Pierson za njezin tridesetogodišnji rad u toj elitnoj policiji.

Za privremenog direktora je imenovao JosephaClancyja koji je 2011. iz tajne službe otišao u mirovinu, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do njezine ostavke je došlo nakon upada jednog muškarca u Bijelu kuću 19. rujna. Naime, preskočio je ogradu i uspio ući u zgradu a da ga tajna služba nije zaustavila. Slučaj je potaknuo živu polemiku o radu te elitne policije.

Zastupnički dom će osnovati neovisno istražno povjerenstvo koje će preispitati rad kompletne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo