razlog - zatvaranje obrta / Dugovi bankama: U blokadi je 48 tisuća Hrvata više nego lani!

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Najviše građana duguje više od dvije tisuće kuna, a u dugu do deset tisuća kuna krajem srpnja bilo ih je 91.854.

2.10.2014.
10:32
RTL
VOYO logo

Zbog nepodmirivanja svojih obveza u blokadi su zadnjeg dana srpnja bila 317.163 hrvatska građana, a njihov dug iznosio je 28,37 milijardi kuna, pokazuju podaci Financijske agencije, a prenosi Glas Slavonije

To je točno 47.519 blokiranih građana više nego zadnjeg dana srpnja 2013. godine kada ih je bilo 269.644 s dugom od 20,82 milijarde kuna, a u srpnju 2012. godine u blokadi su bila 231.492 građana čiji je dug iznosio 15,34 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u Fininoj analizi, jedan od razloga tom trendu povećanja broja blokiranih jest zatvaranjeobrta, zbog čega se dugovanja obrta, nakon njegova zatvaranja, evidentiraju njegovom dotadašnjem vlasniku kao građaninu.

Građani, prema najnovijim podacima, i dalje najviše duguju bankama, i taj dug prelazi polovinu svote ukupnog duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema visini duga slijedi dugovanje prema središnjoj državi, leasing i factoring tvrtkama, osiguravajućim društvima, zatim dug za usluge telekomunikacijskim tvrtkama te dug prema tvrtkama čija je djelatnost kartično poslovanje.

Najviše građana duguje više od dvije tisuće kuna, a u dugu do deset tisuća kuna krajem srpnja bilo ih je 91.854. Pribroje li se tom broju građana oni koji su blokirani za iznos do dvije tisuće kuna, ukupno je 144.627 građana blokirano zbog duga koji je jednak ili manji od deset tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo