Opet burno u Zadru / Vijećnika vukli po podu hodnika, Kalmeta ga nazvao budalom!

'Neposlušnog' vijećnika su navodno vukli po podu hodnikom, a pozvana je i policija. Kalmeta je nakon toga izjavio da svaka budala može biti vijećnik.

2.10.2014.
11:07
VOYO logo

Sjednica zadarskoga Gradskog vijeća prekinuta je danas već na početku "Aktualnog sata", nakon što vijećnik Akcije mladih MarkoPupićBakrać nije htio napustiti govornicu prosvjedujući jer prijedlog za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu opet nije uvršten u dnevni red sjednice.

'Neposlušnog' vijećnika su zaštitari vukli po podu hodnikom, a pozvana je i policija. Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta je nakon toga izjavio da svaka budala može biti vijećnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vijeća ŽivkoKolega prvo mu je izrekao opomenu, a zatim udaljio sa sjednice pozvavši zaštitarsku službu da ga udalje s govornice.

Marko Pupić Bakrać nakon toga novinarima je podijelio svoje priopćenje i fotomontažu na kojoj su  Kalmeta i zadarski gospodarstvenik ZdenkoZrilić s nazivom Široka ulica na turskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadno se dogodio još jedan incident između zaštitara i dvojice vijećnika. Kako doznajemo, ovaj put su se brutalno naguravali, kotrljali hodnicima i obarali na pod.

Inače, na prošloj sjednici vijećnik Pupić Bakrač također, u znak protesta što mu prijedlog za preimenovanje Široke ulice u Kalelarga nije stavljen na dnevni red, nije htio sići s govornice Gradskoga vijeća, te su ga nakon upozorenja predsjednika Živka Kolege, iz vijećnice izveli djelatnici gradskog osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Odbor zadarskoga Gradskog vijeća za preimenovanje ulica i trgova odbio je prije 10 dana, većinom glasova, uvrstiti na dnevni red sjednice prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu ističući da treba voditi računa o uporabi službenoga hrvatskog jezika u nazivima ulica i trgova.

Preimenovanje je predložila građanska inicijativa "Svi za Kalelargu" pošto je prikupila 10.823 potpisa Zadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeneći želje većeg broja građana koji su potpisali peticiju, ipak smatramo da treba voditi računa o uporabi službenoga hrvatskog jezika u nazivima ulica i trgova i uopće u javnoj uporabi", istaknuo je predsjednik tog odbora RadeŠimičević.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta na današnjoj sjednici trebao bi podnijeti izvještaj gradskim vijećnicima za prvo polugodište ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo