ca traži partnera / 'Izborna pravila neće se mijenjati na silu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade raspravljalo se o novom natječaju za kupnju udjela u Croatia Airlinesu, nakon što na prošlogodišnji natječaj nije pristigla nijedna ponuda.

9.10.2014.
10:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Današnja sjednica Vlade započela je nacrtom prijedloga o Hrvatskoj agronomskoj komori.

"Hrvatska agronomska komora osniva se posebnim Zakonom kao samostalna i neovisna strukovna organizacija koja čuva ugled, čast i prava ovlaštenih agronoma, skrbi da ovlašteni agronomi obavljaju svoje poslove savjesno i u skladu sa zakonom te promiče, zastupa i usklađuje njihove interese pred državnim i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu", obrazložio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući moguće izmjene izbornog sustava, predsjednik Vlade Zoran Milanović podsjetio je  kako su ona zadnji put u bitnome mijenjana u kasnu jesen 1999. godine, pred parlamentarne izbore, i to dogovorom vladajućih i opozicije.

"Ovo nije bitno zadiranje u zakon dva mjeseca prije izbora. Tome bih se protivio, ne bi bilo korektno da radimo bilo kakve izmjene osim kozmetičkih. Kada je u pitanju Zakon o izboru predsjednika bez obzira na rokove, to se može. Svaka moguća izmjena bit će uvjetovana dogovorom ili prešutnim dogovorom obiju strana, na silu nikako", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine, kao i Izvješće o provedbi Nacionalnog programa za mlade od 2009. do 2013. godine, za 2013. godinu također su usvojeni.

Na današnjoj sjednici Vlade raspravljalo se o novom natječaju za kupnju udjela u Croatia Airlinesu, nakon što na prošlogodišnji natječaj nije pristigla nijedna ponuda. Vlada od strateškog partnera očekuje širenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela, dokapitalizaciju, sudjelovanje u obnovi flote, potporu razvoju postojeće mreže zračnih luka i daljni razvoj tehničkih servisa Croatia Airlinesa. Po odabiru strateškog partnera, sukladno hrvatskim i zakonima EU-a, vlasništvo i upravljanje Croatia Airlinesom mora biti u većinskom vlasništvu pravnih ili fizičkih osoba iz EU. Kao jedna od tvrtki koja bi mogla sudjelovati na natječaju za kupnju udjela u Croatia Airlinesa u javnosti se spominjao kineski Hainan Airlines.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako se partner za Croatiu Airlines traži prije svega za dokapitalizaciju i širenje prometne mreže.

"Dozvolite mi samo da kažem da smo na dobrom putu. Hrvatsku je The Economist nedavno pohvalio po tom pitanju. CA se nalazi u programu resturkturiranja koji će trajati pet godina, a trošak je 1,9 milijardi kuna. Trenutno CA ima 12 aviona i vrijeme je da pokušamo po drugi puta naći strateškog partnera prije svega za dokapitalizaciju i širenje prometne mreže", rekao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Croatia Airlines prvi put nakon dugo vremena stabilno posluje, no da bi to bilo održivo potrebno je udruživanje", dodao je Milanović.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo