drugi zadržan na promatranju / Ebola na Balkanu? U Makedoniji od simptoma zaraze umro Britanac!

Image
Foto: RTL/Montaža

Prema izvješću makedonske televizijske postaje Alfa, ekipa hitne pomoći koja je Britanca dovela u infektivnu kliniku zadržana je na promatranju, dok je u karantenu stavljeno osoblje hotela u kojem je odsjeo, kao i dvojica njegovih suputnika.

9.10.2014.
19:37
RTL/Montaža
VOYO logo

Britanac sa simptomima ebole umro je u četvrtak u Makedoniji, a vlasti su odmah zatvorile hotel u kojem je bio odsjeo, pa su hotelsko osoblje i još jedan Britanac sada u izolaciji.

Dužnosnik ministarstva zdravstva rekao je da je taj muškarac u Skoplje stigao 2. listopada iz Britanije, a da je u četvrtak u 15 sati hitno prevezen u bolnicu u kojoj je nekoliko sati poslije i umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Jovanka Kostovska iz povjerenstva za zarazne bolesti rekla je da je muškarac povraćao, imao vrućicu i unutrašnje krvarenje, te da mu se stanje naglo pogoršavalo.

"To su sve simptomi ebole pa je i taj pacijent sumnjiv", rekla je Kostovska na konferenciji za novinare i dodala kako su uzorci poslani u Njemačku radi potvrde uzroka smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti nisu objavile ime umrloga Britanca, samo da je rođen 1956.

I drugi Britanac ima simptome bolesti, a u izolaciji je i ekipa hitne pomoći koja je oboljele vozila u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virus ebole širi se izravnim dodirom s tjelesnim tekućinama zaražene osobe, s dosad je ubio gotovo četiri tisuće ljudi i zapadnoj Africi.

Stanje oboljele španjolske medicinske sestre, prve osobe koja se zarazila izvan Afrike, u četvrtak se pogoršalo, a u Madridu je sedam osoba u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo