POJAČANE MJERE / U Srbiji zbog ebole 708 osoba pod nadzorom

Image
Foto: AP Images

U Srbiji je pod preventivnim zdrastvenim nadzorom zbog potencijalne zaraze virusom ebole 708 osoba, priopćilo je u četvrtak srbijansko ministarstvo zdravstva.

10.10.2014.
7:20
AP Images
VOYO logo

BEOGRAD - Kao mjera prevencije i onemogućavanja širenja virusa ebole, pod zdravstveni nadzor u Srbiji je stavljeno 708 osoba, od kojih su 92 doputovale s područja ugroženih tim zaraznim oboljenjem.

“Prateći kretanje epidemiološke situacije ebola virusnog oboljenja u svijetu i odgovarajućih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), do sada su u koordinaciji ministarstva zdravstva poduzete sve neophodne mjere prevencije i onemogućavanja unošenja virusa ebole u Srbiju”, istaknuto je u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi, nakon pojave prvog slučaja ebole na teritoriju Europe, u zdravstvenom sustavu Srbije je, sukladno preporukama WHO-a, ”potrebno pojačati do sada poduzete mjere”.

Ministarstvo zdravstva s tim je ciljem poduzelo i “mjere osiguranja dodatnih količina zaštitne opreme”, istaknuto je u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski mediji izvijestili su u četvrtak navečer da je u Makedoniji preminuo Britanac koji je u skopsku bolnicu dopremljen sa simptomima ebole. Mediji navode da je i suputnik preminulog Britanca zadržan u bolnici, a hotel u kojem su odsjeli pod policijskom je blokadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo