SUKOBI SE NASTAVLJAJU / Objavljena uznemirujuća snimka uličnih borbi džihadista!

Image
Foto: AP Images

U Kobaniju, koji je postao simbol otpora IS-u, sukobi se nastavljaju dan nakon što su džihadisti zauzeli glavni stožer kurdskih snaga na sjeveru grada površine šest do sedam četvornih kilometara.

11.10.2014.
11:44
AP Images
VOYO logo

Islamistički fanatici iz ISIS-a objavili su uznemirujuću snimku s ulica Kobanija, u kojem se vode žestoke borbe za svaku ulicu između boraca Islamske države i kurdskih vojnika.

Na snimci se vide ulične borbe u gradu tik do turske granice, militante s jurišnim puškama i strojnicama te ručnim minobacačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Militanti jačaju pritisak, UN strahuje od pokolja

Ultraradikalna skupina Islamska država (IS) pojačala je u subotu pritisak na velik dio Kobanija koji očajnički brane slabije naoružane kurdske snage, a UN strahuje od "pokolja" u slučaju da sirijski grad padne u ruke džihadista.

Zrakoplovi koalicije predvođene SAD-om izveli su dva nova napada prije zore na položaje džihadista na istoku i jugu tog ključnog kurdskog grada, smještena na turskoj granici, čijih je 40 posto već u rukama IS-a, po sirijskoj nevladinoj organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je zračna kampanja protiv IS-a ušla u treći mjesec u Iraku i treći tjedan u Siriji, vojni šefovi 21 zemlje koalicije trebali bi se okupiti u utorak u Washingtonu radi procjene strategije.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Suruc, Kobani, Sirija, IS, džihadisti

U Kobaniju, koji je postao simbol otpora IS-u, sukobi se nastavljaju dan nakon što su džihadisti zauzeli glavni stožer kurdskih snaga na sjeveru grada površine šest do sedam četvornih kilometara, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džihadisti su pokušali napredovanje prema sjevernom predgrađu grada, kilometar od turske granice, s ciljem zauzimanja graničnog prijelaza te na taj način dugog pojasa teritorija na sirijsko-turskoj granici.

Nastoje napredovati iz sektora osvojenih na istoku, jugu i zapadu grada, prema središtu Kobanija, ali kurdske snage zasad uspjevajuju odbiti njihove napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo