DONIJELI NOVE MJERE / Srbija ozbiljno shvatila moguću opasnost od širenja ebole

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

'Pridržavamo se svih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije', rekao je Lončar, objasnivši da je u međunarodnoj zračnoj luci “Nikola Tesla”, po uzoru na Sjedinjene Američke Države, počelo mjerenje temperature putnicima koji u Beograd stižu iz kritičnih područja.

12.10.2014.
9:06
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

BEOGRAD - Srbija je ozbiljno shvatila moguću opasnost od širenja ebole, drži situaciju pod kontrolom i počela je mjeriti tjelesnu temperaturu putnicima koji dolaze iz kritičnih područja, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) srbijanski ministar zdravlja ZlatiborLončar.

“Pridržavamo se svih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije”, rekao je Lončar, objasnivši da je u međunarodnoj zračnoj luci “Nikola Tesla”, po uzoru na Sjedinjene Američke Države, počelo mjerenje temperature putnicima koji u Beograd stižu iz kritičnih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Budući da je (ebola) ušla u Europu, idemo na višu razinu. Danas je na beogradskom aerodromu od 17 sati počelo mjerenje temperature, stigli su toplomjeri”, rekao je Lončar za RTS, napomenuvši da je počela hitna nabava zaštitne opreme te naglasio kako nema razloga za paniku jer se poduzimaju odgovarajuće preventivne mjere.

Zdravstvene vlasti Srbije odredile su da karantena, ukoliko se ebola pojavi u Srbiji, bude u hotelu “Nacional”, uz autocestu Beograd-Zagreb, a tu odluku i službeno treba potvrditi vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već od ponedjeljka, kako je najavio Lončar, sedam specijaliziranih ekipa će pod okriljem Ministarstva zdravlja krenuti diljem Srbije i započeti edukaciju svih koji bi po prirodi posla mogli biti izloženi riziku od zaraze virusom ebole.

“Nema mjesta panici. Ovu stvar držimo pod kontrolom”, naglasio je srbijanski ministar zdravlja, istodobno apelirajući da se ne špekulira izjavavama i komentarima koji bi mogli izazvati paniku u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo