POHARAO PODRUČJE JAPANA / Fascinantno: Moć razornog tajfuna snimljena iz svemira!

Image
Foto: Twitter

I s međunarodne svemirske postaje (ISS) zabilježena je moć tajfuna Vongfong, koji je u ponedjeljak pogodio središnji dio Japana. Ove fascinantne fotografije objavio je astronaut Alexander Gerst na Twitteru.

13.10.2014.
10:18
Twitter
VOYO logo

Snažan tajfun Vongfong pogodio je u ponedjeljak središnji dio Japana nakon što je već za sobom ostavio 44 ozlijeđenih i jednu nestalu osobu - Kineza kojeg su odnijeli valovi, saznaje se od vlasti i medija.

"Središte tajfuna, 19. u sezoni, zahvatilo je kopno u Makurazakiju, na otoku Kyushu u ponedjeljak, popraćeno udarima vjetra brzine do 180 km/h," kazao je glasnogovornik Nacionalne meteorološke agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazana su 372 leta, a željezničke veze prekinute u području Kansaija. Poremećaj prometa osjetio se tim više jer su Japanci koristili produženi vikend s prazničnim ponedjeljkom.

Prije nego je dosegao glavne japanske otoke, tajfunu je prethodilo nevrijeme i troje Kineza odnijeli su divovski valovi u Shizuoki, na obali južno od Tokija u nedjelju popodne. Dvoje je spašeno, ali u ponedjeljak nema vijesti o trećoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I s međunarodne svemirske postaje (ISS) zabilježena je moć razornog tajfuna, a ove fascinantne fotografije objavio je europski astronaut Alexander Gerst na Twitteru.

Tajfun je zahvatio arhipelag Okinawe za vikend s vjetrom jačine preko 200 km/h. Televizija je prikazala olujnu kišu, poplavljene ceste i opustošene kuće. Jačina mu je smanjena s "vrlo snažan" na "snažan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo