dogovor s policijom / Prosvjednici se povukli iz splitske luke: Trajekti počeli s isplovljavanjem

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Radnici su rekli da neće dopustiti ulaz ni vozilima niti putnicima u brodove koji budu isplovljavali s carinskog gata. Traže ispunjenje njihovih zahtjeva, a to je izravnavanje tarife njihovoj tvrtki s tarifama takvim tvrtkama u drugim gradskim lukama na Jadranu.

15.10.2014.
8:26
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Skupina radnika tvrtke Trajektna luka Split, koja pruža usluge pri uplovljavanju i isplovljavanju brodova, prosvjedovala je jutros u gradskoj luci zbog nižih tarifa za poslove koje obavljaju u usporedbi s tarifama u drugim gradskim lukama na Jadranu. Blokirali su ukrcaj putnika i vozila na trajekte za Stari Grad na Hvaru i Supetar na Braču.

Oko 10 sati, nakon dogovora policije i štrajkaša počeo je ukrcaj vozila na trajekt.

Trajketi su počeli s isplovljavanjem, i to na nalog policije koja je upozorila na velike gužve koje su nastale na okolnim prometnicama zbog vozila koja su čekala na ukrcaj.

Štrajkaši će razmotriti je li ovaj potez bio dovoljan ili će tijekom dana te idućih dana morati krenuti u ponovne blokade trajektnih linija. O daljnjim akcijama odlučit će štrajkaški odbor.

Prvobitno su prosvjednici, kako su pojasnili, imali namjeru blokirati isplovljavanje brodova na pristaništima Sv. Duje i Sv. Petar, ali je uplovljavanje s njih jutros preusmjereno na carinsko pristanište.

Prosvjednici su se zato okupili kod carinskog gata, odjeveni su u bijele majice s natpisima 'SOS za trajektnu luku Split', a transparente s istim takvim natpisima stavili su na improviziranu željeznu ogradu ispred ulaza na carinsko pristanište. Također nose transparente 'Ploviti se mora, ali i živjeti se mora'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su novinarima rekli da neće dopustiti ulaz ni vozilima niti putnicima u brodove koji budu isplovljavali s carinskog gata. Traže ispunjenje njihovih zahtjeva, a to je izravnavanje tarife njihovoj tvrtki s tarifama takvim tvrtkama u drugim gradskim lukama na Jadranu.

Potvrdili su da su svoj prosvjed prijavili policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U neposrednoj blizini prosvjednika splitske Trajektne luke, koji su mirno stajali, bila je i skupina zaštitara koji su također stajali i promatrali radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo