VATROGASCI NA TERENU / Snažno nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo Hrvatsku

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

U Zagrebu je kiša u nekim dijelovima grada bila pomiješana s tučom te je padala toliko jako da su automobili i autobusi bili primorani stati uz cestu. Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, tučom veličine lješnjaka i kišom pogodilo je oko 7 sati i šire karlovačko područje.

15.10.2014.
9:01
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sunčanih dana i iznadprosječno visokih temperatura, gotovo cijelu Hrvatsku u srijedu je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom.

U Zagrebu je kiša u nekim dijelovima grada bila pomiješana s tučom te je padala toliko jako da su automobili i autobusi bili primorani stati uz cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački vatrogasci su zbog nevremena odradili više od 40 intervencija, uglavnom su ispumpavali vodu iz objekata ili s prometnica, uklanjali stabla ili pomagali kod prometnih nesreća.

Od 7 sati na terenu su pripadnici zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe i 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) s područja grada, koji ispumpavaju vodu u novozagrebačkom naselju Botinec, u naselju Trnje te na području Sesveta u Sesvetskom Kraljevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nevrijeme u Zagrebu

Intervencije su u tijeku, a na čekanju je više od 30 ispumpavanja, izvijestili su iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) su javili da je u tijeku normalizacija tramvajskog prometa prema Dupcu i da tramvajske linije 4 i 11 koje su vozile skraćene do Dubrave, zbog oštećenja kontaktne mreže u Dupcu, od 9,47 sati prometuju redovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također oko 8,15 sati ponovno je uspostavljen redoviti promet na tramvajskim linijama 12, 13, 14 i 17, koje su prometovale preusmjereno zbog kvara tramvaja na raskrižju Savske ceste i Vodnikove.

Olujno nevrijeme i tuča na karlovačkom području

Jak vjetar praćen jakom kišom i ponegdje tučom koji je jutros prije 7 sati zahvatio šire područje Karlovca i Duge Rese najviše je štete prouzročio u Općini Lasinja, doznaje se u karlovačkom Županijskom centru 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Općini Lasinja i dijelovima Grada Karlovca pijavica je nosila crijepove i krovove te je oštetila oko pedeset kuća, doznaje se od pročelnika karlovačkog ŽC 112 MartinaBarića.

Na mnogim je prometnicama bilo granja i drugih predmeta koje su vatrogasci brzo očistili pa je oko podneva cestovni promet normaliziran, osim dijela državne ceste D1 na Ilovcu, gdje je ispod željezničkog nadvožnjaka veća količina vode. Vatrogasci crpkama nastoje što prije ukloniti vodu i normalizirati promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tuča u Karlovcu

Zamjenik zapovjednika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe RobertHranilović izjavio je Hini da su vatrogasci i dalje na terenu, posebno u Banskom Kovačevcu, Lasinji i Šišljaviću, te u Donjem Mekušju i Husju.

Hranilović kaže da se stanovnici sami pokušavaju organizirati u prekrivanju kuća najlonom i crijepovima, tražeći pomoć u mjesnim odborima te Gradu Karlovcu i Općini Lasinja, jer vatrogasci nemaju toliko cerade da bi svima pomogli prekriti oštećene krovove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme uz obilnu kišu na Bujštini i na području Rijeke

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom već noćas je pogodilo sjeverozapadnu Istru, poglavito Bujštinu i područje Umaga, a vrlo jaka kiša jutros je padala i na širem području Rijeke i Gorskogkotara, prouzročivši probleme u prometu i plavljenje objekata.

Prema podacima regionalnog meteorološkog portala Istramet, meteorološka postaja zabilježila je u posljednja 24 sata na Bujštini čak 157 milimetara (mm) kišnih padalina po metru četvornom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostale meteorološke postaje u okolici zabilježile su vrlo obilnu kišu. U umaškoj marini tako je palo 84 mm, a u Bujama 66 mm.

Obilna kiša pala je i na sjeveru Istre (Vrh 46 mm), ali i lokalno na Kvarneru (Hreljin 64 mm).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima umaške vatrogasne postrojbe zbog obilnih kiša na području Umaga i Buja tijekom noći i jutra evidentirano je više intervencija vatrogasaca u ispumpavanju podruma i garaža. Noćas između 2 i 4 sata umaški vatrogasci zaprimili su 15 dojava o poplavama podruma dok su na užem području Umaga vatrogasci intervenirali u 11 slučajeva. Materijalnu štetu tek treba procijeniti. 

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tuča u Karlovcu


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimno jaka kiša pala je jutros i na širem području Rijeke i Gorskog kotara te uzrokovala poplave i probleme u prometu. Uz grmljavinsko nevrijeme palo je čak 159 litara po četvornom metru u Delnicama, u Crnom Lugu 75, a u Rijeci je palo 59 litara.

Zbog vode na kolniku je zatvoren ulaz i izlaz s autoceste Rijeka-Zagreb kod Ravne Gore, a poplavljen je podvožnjak kod autoceste kod naselja Lučice blizu Delnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplavljene su brojne kuće i gospodarski objekti u svim dijelovima Gorskog kotara, dječji vrtić Orepčići u Kraljevici, Pomorska škola u Bakru te nekoliko kuća u Bakarcu.

Vatrogasci interveniraju po pozivima na svim lokacijma, uglavnom crpeći vodu iz poplavljenih zgrada, među kojima su i neki podrumi i prizemni prostori u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj Hrvatskoj danas oblačno s kišom 

U cijeloj zemlji danas će biti promjenljivo, na sjevernom Jadranu te u zapadnoj unutrašnjosti i većinom oblačno s povremenom kišom.

Kiša će biti češća, ponegdje i obilnija na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj, a najmanje je se očekuje u južnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren, većinom jugozapadni, a na Jadranu jugo, u Dalmaciji i jako. Najviša temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Tuča u Zagrebu

HAK javlja da su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremenih jakih pljuskova, tuče i velike količine vode na kolniku treba voziti vrlo oprezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 od tunela Mala Kapela do čvora Gospić.

Na autocesti A1 kroz tunel Grič vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, a kroz tunel Brinje u smjeru Zagreba te Mala Kapela i Plasina u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom usporeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvoren je podvožnjak Ilovac u Karlovcu (DC1) zbog vode na kolniku.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo