U SJENI PROSVJEDA / Novi slučaj zaraze ebolom u teksaškoj bolnici!

Image
Foto: AP Images

Kao i u prvom slučaju, zaražena osoba je njegovala Thomasa Duncana koji je prošlog tjedna umro od ebole u bolnici u Dallasu.

15.10.2014.
12:45
AP Images
VOYO logo

I druga osoba u teksaškoj bolnici, u kojoj se dogodio prvi slučaj zaraze virusom ebole u SAD-u, zarazila se tim virusom, objavile su u srijedu vlasti države Teksasa, a najveći sindikat medicinskih sestara prosvjedovao je što su medicinski djelatnici danima radili bez primjerene zaštitne opreme i bolničkih protokola.

Kao i u prvom slučaju, zaražena osoba je njegovala ThomasaDuncana koji je prošlog tjedna umro od ebole u bolnici u Dallasu, dodaje teksaška zdravstvena služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identitet druge zaražene osobe nije objavljen, no ona je u utorak primljena u bolnicu s povišenom temperaturom i odmah je smještena u karantenu.

Nina Pham (26) prva je medicinska sestra koja se zarazila virusom dok je njegovala Thomasa Duncana koji je 8. listopada umro u SAD-u od ebole kojom se najvjerojatnije zarazio u Liberiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći američki sindikat medicinskih sestara dramatično je upozorio da su danima medicinski djelatnici radili bez primjerene zaštitne opreme te da bolnički protokoli i procedure za slučajeve ebole nisu bili jasni i primjereni, zbog čega su zaposlenici bolnice bili izloženi zarazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo