odluka stiže vrlo brzo / Milanović iz Milana progovorio o datumu predsjedničkih izbora

'Vlada to određuje autonomno. A izbori će biti prije ili poslije Nove godine. Dakle, tjedan dana prije, tjedan dana poslije, ali mislim da je to sporedno za rezultate izbora', poručio je premijer iz Milana.

16.10.2014.
16:12
VOYO logo

Hrvatski predsjednički izbori održat će se tjedan prije ili tjedan poslije Nove godine, izjavio je u četvrtak u Milanu hrvatski premijer Zoran Milanović.

"Vlada to određuje autonomno. A izbori će biti prije ili poslije Nove godine. Dakle, tjedan dana prije, tjedan dana poslije, ali mislim da je to sporedno za rezultate izbora", rekao je Milanović, zamoljen da komentira pisanje Večernjeg lista po kojem su premijer i predsjednik Ivo Josipović blizu dogovora da prvi krug izbora bude druge nedjelje u 2015., odnosno 11. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je u Milanu naglasio da će vlada brzo donijeti odluku o datumu izbora.

Predsjednik Josipović izjavio je u četvrtak kako mu odgovara svaki termin koji će vlada odabrati za održavanje predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni svaki termin odgovara. Koji će vlada odabrati, to tek treba vidjeti", kratko je prokomentirao Josipović neslužbene najave u medijima da bi vlada izbore mogla raspisati za 11. siječnja iduće godine.

Milanović u Milanu sudjeluje na dvodnevnom summitu ASEM-a, foruma za dijalog i suradnju europskih i azijskih zemalja. Hrvatska prvi puta sudjeluje na summitu ASEM-a pošto je kao nova članica EU-a ušla u tu neformalnu međukontinentalnu organizaciju koja okuplja 53 članice. Riječ je o 10. summitu ASEM-a koji pod motom "Odgovorno partnerstvo za održivi razvoj i sigurnost" organizira Italija kao trenutna predsjedateljica EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je međunarodni summit s azijskim državnicima i nekoliko bilaterala. Razgovori su o svjetskim problemima, nema ovdje konkretne trgovine, ovo je kratko a doma ću se baviti pravim problemima", rekao je Milanović hrvatskim novinarima uoči otvaranja sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo