performans u splitu / Transparent s natpisom 'Smrt komunizmu' pred zgradom SDP-a

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Udruga Urbana desnica smatra da je Hrvatskoj potrebna žurna provedba lustracije kako bi s totalitarističkom prošlošću raskrstila jednom za svagda.

17.10.2014.
7:23
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Aktivisti splitske udruge Urbana desnica sinoć su u ulici Šetalište Bačvice, ispred ulaza u zgradu na broju 10, u kojoj su smještene i prostorije splitskog SDP-a, priredili performans i istaknuli transparent s natpisom 'Smrt komunizmu' i prekriženom petokrakom, te su poručili da na taj način žele izraziti svoj stav u vezi totalitarističkih režima.

"Na ovakav način htjeli smo izraziti svoj stav u vezi s totalitarističkim režimima prošlosti i ideologijama na kojima su takvi režimi nastali", priopćila je poslije ponoći udruga Urbana desnica, koja smatra da je Hrvatskoj potrebna žurna provedba lustracije, kako bi s totalitarističkom prošlošću raskrstila jednom za svagda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Performans isticanja transparenta s natpisom 'Smrt komunizmu', u Splitu je izveden noć uoči početka suđenja u Njemačkoj Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču optuženih za, kako je navela udruga, "udbaška ubojstva na teritoriju Njemačke".

"Ovim putem zahvaljujemo europskoj Njemačkoj na pokrenutim sudskim postupcima. Danke Deutschland", navodi se u priopćenju udruge Urbana desnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga također podsjeća kako je isticanje trasparenta s natpisom 'Smrt komunizmu' upriličila na ulazu u zgradu u kojoj će u subotu, 18. listopada, biti otvorena prva antifašistička knjižnica u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo