'to bi zadovoljilo društvo' / Tužitelj traži najmanje 10 godina zatvora za Pistoriusa

Image
Foto: AP images

Sutkinja Thokozile Masipa zakazala je nastavak suđenja za utorak kada bi trebala izreći kaznu Pistoriusu i završiti suđenje koje je izazvalo globalnu pozornost.

17.10.2014.
14:23
AP images
VOYO logo

Južnoafrički atletičar OscarPistorius trebao bi dobiti najmanje deset godina zatvora za ubojstvo svoje djevojke ReeveSteenkamp na Valentinovo prošle godine, rekao je u petak državni tužitelj.

Sutkinja ThokozileMasipa zakazala je nastavak suđenja za utorak kada bi trebala izreći kaznu Pistoriusu i završiti suđenje koje je izazvalo globalnu pozornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Minimalna kazna koja bi zadovoljila društvo je deset godina zatvora", rekao je glavni tužitelj GerrieNel.

Sutkinja Masipa je prošloga mjeseca proglasila hendikepiranog Pistoriusa krivim za ubojstvo iz nehaja ustvrdivši da je Steenkamp ubio pogreškom pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice u njihovoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je rekla da je Pistorius postupio nepromišljeno kada je ispalio četiri metka iz pištolja, ali da je pucao u uvjerenju da je unutra uljez.

Prema južnoafričkom zakonu, maksimalna kazna za ubojstvo iz nehaja je 15 godina zatvora, ali budući da Pistorius nije prije osuđivan postoji mogućnost da kazna bude samo uvjetna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji svjetski sportaš s tjelesnim hendikepom, poznat i kao Blade Runner, postao je prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo