OGLAS

novi zaplet u aferi 'neboder' / Zmajlović lažno predstavio podatke svojim kolegama iz Vlade?

RTL je u posjedu dokumenta koji pokazuje kako je ministar jako dobro znao prije više od godinu dana da preseljenje neće biti ušteda, iako je tako prezentirao Vladi.

17.10.2014.
18:50
VOYO logo

Afera preseljenja Ministarstva zaštite okoliša i pripadajućih agencija u elitni zagrebački neboder dobila je novi zaplet. Je li ministar Zmajlović lažno predstavio podatke svojim kolegama iz Vlade kako bi progurao preseljenje kao uštedu? 


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opušteni smiješak na danima turizma, kao da nije na sebe navukao bijes javnosti. Od pitanja o preseljenju – sada bježi.

Hoće li njegovi kolege iz Vlade i iz stranke i dalje prihvaćati objašenjenje da je preseljenje u ovaj elitni neboder u kojem će ministar MihaelZmajlović pokraj svog ureda imati i kupaonicu - bila ušteda – kada doznaju da im nije govorio punu istinu još u studenom prošle godine.

RTL je u posjedu izvješća koje je ministar vidio tri mjeseca prije ove sjednice, u kolovozu prošle godine. Potpisuju ga ministrovi pomoćnici i jasno je vidljivo da će trošak preseljenja u Zagreb Tower biti veći od dosadašnjeg troška. 

Dok je za preseljenje fonda za zaštitu okoliša, ministru Zmajloviću trabala ova Vladina odluka o suglasnosti, za preseljenje samog njegovog ministastva nije. Trebalo mu je samo odobrenje ovog državnog zavoda za upravljanje državnom imovinom, a pitanje je koju priču o uštedi je ministar imao na Vladi, a koju ovdje?

Iako je znao da su dosadašnji ukupni troškovi Ministarstva, agencije, zavoda i fonda bili 9,6 milijuna kuna, on je iz te računice izbacio fond, ali ostavio brojku od 9,6 kao da samo ova tri tijela imaju isti trošak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Potom je opravdavao preseljenje tako da će troškovi u ZagrebToweru za te tri institucije koštati 6,3 milijuna kuna neispravno uspoređujući cijelo vrijeme to s navedenih 9,6. No, namjerno je izostavio da će fond za zaštitu okoliša plaćati vlasniku ovog nebodera još 8 i pol milijuna kuna na godinu. Iako javnost smatra da je ovo razlog za ostavku, premijer mu zasad pruža podršku.

Tko kod bio na čelu ovog ministarstva čini se bit će prikovan za ovaj neboder jer ukoliko poželi razvrgnuti ugovor, morat će platit 4 milijuna kuna.

Usprkos ovoj odredbi ugovora, teškog ukupno 74 milijuna kuna tijekom pet godina, bivši HDZ-ov ministar zaštite okoliša sada obećava, ako ikad ponovno zasjednem u tu fotelju - neću se kupati u ovoj kadi.

"Svakako da bih raskinuo taj štetni ugovor i ulagao bi u prostor koji je u vlasništvu hrvatske, bez obzira na penale", izjavio je bivši ministar zaštite okoliša BrankoBačić.

Jedan od takvih prostora bit će i 2700 četvornih metara zgrade na zagrebačkom Ksaveru koja je dosad bila dom Fonda za zaštitu okoliša, Fonda koji je će svoje nove prostore u ovom neboderu plaćati na godinu 5 milijuna kuna više nego prije, a ponovimo, direktor tog fonda, Sven Miler je ujedno bio i direktor tvrtki koje su gradile ovaj neboder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo