zakulisne igre / Konzervativci lobirali kod Benedikta XVI., a on podržao papu Franju

Image
Foto: AP Images

Prema dobro obavještenim izvorima na koje se poziva talijanski dnevnik, Benedikt XVI. je kardinalima koji od njega traže potporu, negodujući protiv aktualnog Pape, odgovorio: "Nisam ja Papa, nemojte se meni obraćati".

19.10.2014.
13:01
AP Images
VOYO logo

Papa emeritus Benedikt XVI., koji od odreknuća u proljeće 2013. povučeno živi u nekadašnjem samostanu na vatikanskom brežuljku, kategorički je odbio odazvati se pozivima konzervativnih kardinala da im ponudi potporu protiv otvaranja Crkve onima koji živa izvan propisa, kako je to za vrijeme izvanredne sinode o obitelji zagovarao papa Franjo, piše u nedjelju talijanski dnevnik Repubblica.

Sinoda je završila usvajanjem dokumenta koji pokazuje da se Crkva kreće u pravcu otvaranja, ali bez suglasja oko tri kontroverzne točke o razvedenima i homoseksualcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benedikt XVI., koji se smatra potpornim stupom doktrine, u nedjelju je na Trgu svetog Petra nazočio misi za kraj sinode i beatifikaciji pape Pavla VI.

Prema dobro obavještenim izvorima na koje se poziva talijanski dnevnik, Benedikt XVI. je kardinalima koji od njega traže potporu, negodujući protiv aktualnog Pape, odgovorio: "Nisam ja Papa, nemojte se meni obraćati". A svom nasljedniku je poslao poruku kako bi mu prijateljski ponudio svoju teološku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada Benedikt XVI. govori, to je uvijek da bi podržao Franju", tvrde 'dobro upućeni', ističući da bivši poglavar Katoličke Crkve 'apsolutno odbija da ga se zloupotrijebi protiv njegovog argentinskog nasljednika'.

Možda je i zbog toga papa Franjo, kako bi mu zahvalio na moralnoj i intelektualnoj potpori, u svom govoru na kraju sinode, citirao riječi svog prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko komentatora je zamišljalo Crkvu u sukobu, gdje je jedna strana protiv druge...zadaća Pape je da jamči jedinstvo Crkve", kazao je Franjo, dodavši da bi se bio zabrinuo da nije bilo živahnih rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike