OGLAS

obruč se mjesecima stezao / Evo kako je došlo do uhićenja Milana Bandića

Tri su kraka istrage - čiji se obruč mjesecima stezao oko Milana Bandića, a on neprestano ponavljao neka institucije rade svoj posao! Koji su poslovi zagrebačkog gradonačelnika i njegovih bliskih suradnika stajali uhićenja, zna Nataša Božić.

19.10.2014.
23:44
VOYO logo

 "RTL, joj kako ste uporni. Gradonačelnik Milan Bandić, s obzirom da se radi o jako ozbiljnoj stvari će nešto reći kada on za to bude spreman, a do tada uzalud vam trud svirači…".

Tako je reagirao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u srpnju ove godine kada je već bilo potpuno jasno da se obruč, koji se oko njega steže godinama, poprilično suzio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je tada ekskluzivno objavio vijest da su članovi saborskog Odbora za Ustav neovlašteno u OTC-u provjeravali koje se brojeve prisluškuje i tako razotkrili tajnu istragu protiv Milana Bandića, istragu koja je dovela do današnjeg uhićenja.

USKOK, kako se neslužbeno doznaje, istragu vodi u tri pravca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražuje se financiranje predizbornih kampanja, promjene Gradskog urbanističkog plana i poslovi oko zbrinjavnja otpada.

"Ja radim svoj posao jel vam smeta to…?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmahivao je rukom pred prošlogodišnje lokalne izbore Milan Bandić na optužbe da krši zakone o financiranju kampanje. Prijavio je da je potrošio točno – 0 kuna.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Milan Bandić

"Imamo naznaka da je bilo kršenja zakona o izbornoj promidžbi o tome ćemo izvijestiti javnost…", rekla je tada Zdravka Čuftar-Šarić iz Državnog izbornog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se USKOK približava više od desetljeća nedodirljivom Bandiću, moglo se naslutiti kada je u prosincu prošle godine objavljeno da su otvorene tri istrage protiv jednog od njegovih najbližih suradnika – Davora Jelavića, i to zbog promjena Gradskog urbanističkog plana.

"Bojite se da će USKOK prošitriti istragu i na Vas, Bojite li se Remetinca?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakva su to pitanja, imate neko drugo…jeste li odgovorni…ma dajte se uozbiljite, ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu", odgovorio je tada Bandić.

I treća afera koju istražuje USKOK – ona s povjeravanjem posla odvoza zagrebačkog smeća tvrtki Cezar, poduzetnika Petra Pripuza koji je također danas uhićen, datira s kraja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački SDP bunio se u Skupštini protiv tog posla tvrdeći da ta tvrtka nije u stanju zbrinjavati otpad, posebno kada je u proljeće ove godine vatra progutala Pripuzov CIOS.

"Tu sve smrdi na korupciju, ali ako građani žele izabrati najgore od najgoreg, neka izaberu…ljudi nažalost ne razlikuju ", rekao je premijer zoran Milanović u intervju RTL-u Danas 20. svibnja 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićev je odgovor bio uvijek isti:

"Pa nije gradonačelnik ni istražni sudac ni državno odvjetništvo institucije pravne države neka rade svoj posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I konačno rade.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo