'palo' pola holdinga! / Završilo ispitivanje u USKOK-u, Bandić nasmijan napustio zgradu!

Nakon što završe sva ispitivanja USKOK ima osam sati da zatraži od suca istrage na Županijskom sudu da otvori istragu i odredi istražni zatvor za osumnjičene.

20.10.2014.
17:34
VOYO logo

ZADNJE (NOVO) - Smješeći se okupljenim novinarima zagrebački gradonačelnik odvezen je policijskim vozilom nešto prije 20 sati iz sjedišta Državnog odvjetništva u Gajevoj ulici nakon što je pred Uskokovim istražiteljima večeras odbacio bilo kakvu povezanost s korupcijom u Gradskoj upravi i Zagrebačkom Holdingu, zbog čega je u nedjelju uhićen sa svojim najbližim suradnicima.

"Vi znate da ja, iako bih vrlo rado s vama podijelio ovo o čemu se radi, ali znate da me zakon priječi i ne mogu. Ne mogu vam reći na koji način i kako smo se branili jer to predstavlja odvjetničku tajnu. Ono što mogu reći je da je porekao kompletan učin kaznenih djela koje mu se stavljaju na teret", kazao je Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je raniju ocjenu da je uhićenje zagrebačkog gradonačelnika trebalo skrenuti pažnju s 'povijesnog suđenja koje se vodi u Njemačkoj', misleći pritom na postupak protiv jugoslavenskih, ali i hrvatskih špijuna Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Nakon što završe sva ispitivanja USKOK ima osam sati da zatraži od suca istrage na Županijskom sudu da otvori istragu i odredi istražni zatvor za osumnjičene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:50 - Ispitivanje Milana Bandića je završilo. Zagrebačkog gradonačelnika su upravo odvezli iz USKOK-a, a čini se da je Bandić dobro raspoložen jer je nasmijan napustio zgradu.

19:00 - U USKOK je ušao Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik koji nije htio davati izjave nego je tek usput rekao: "Pustite me, ja sam ozbiljan odvjetnik. Pustite me da najprije vidim o čemu se radi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:30 - Milan Bandić upravo je stigao na ispitivanje, javlja RTL-ov reporter Hrvoje Krešić.

17:20 - Završilo je ispitivanje Slobodana Ljubičića. Na redu je Petar Pripuz,  šef CIOS-a, a nakon njega navodno i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:15 Neslužbeno se doznaje kako je jedan od osumnjičenih u velikoj antikorupcijskoj aferi čiji je cilj otkrivanje nezakonitosti u radu gradske uprave i Holdinga, diretkor zagrebačke Plinare Ante Dodig, podnio neopozivu ostavku.

16:10 "Nitko tko je pod sumnjom ne može računati na zaštitu po svojoj funkciji. Niti mogu niti želim govoriti je li gospodin Bandić kriv ili ne. To je zadaća pravosuđa. No, očekujem brz i pravedan postupak sa svim mogućnostima obrane za gospodina Bandića. Grad Zagreb mora funkcionirati", naglasio je predsjednik Ivo Josipović komentirajući uhićenje Milana Bandića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:56 Tijekom poslijepodneva policija u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici na ispitivanje dovoditi osumnjičenike u jednoj od najvećih antikorupcijskih akcija čiji je cilj otkrivanje nezakonitosti u radu gradske uprave i Zagrebačkog Holdinga, neki od njih se brane 'aktivno', dok drugi ne žele odgovarati na pitanja istražitelja.

Oko 15 sati u policijskom vozilu na ulazu u Uskok zapažen je predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, jedan od najbližih suradnika uhićenog gradonačelnika Milana Bandića koji je oko 14,30 sati odvezen iz garaže Gradskog poglavarstva gdje je policija od jutra pretresala službene prostorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

15:04 Uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te mogući sudski proces protiv njega, odrazit će se na političku scenu i dovesti do nove preraspodjele snaga između političkih stranaka u Zagrebu, od čega bi najviše koristi mogle imati dvije najveće stranke, smatraju analitičari.

14:54 Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor poručio je da će se skupštinska sjednica održati 30. listopada, kako je i zakazana, te da vladajući zasad imaju stabilnu većinu (27 od 51 gradskog zastupnika), no hoće li tako biti i za mjesec-dva, kada će se raspravljati o gradskom proračunu - tek treba vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:42 Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku, Miroslav Tuđman (HDZ), pozvao je danas DORH da što prije izađe s informacijama o tome što zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću stavlja na teret, odnosno da podigne optužnicu kako se Bandićevo uhićenje ne bi interpretiralo kao politički motivirano.

14:38 Od osoba koje su do sada dovedene na ispitivanje u USKOK ispitan je poduzetnik Branko Mihaljević, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičen je za malverzacije sa zemljištem iz 2006. i za zloporabu položaja,a njegova firma je 18. osumnjičena. Brani se šutnjom. Očekuje da će ih sve sutra voditi pred suca istrage.

14:28 Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, Andrija Mikulić, danas je izjavio da su HDZ-ovi gradski zastupnici u Skupštini bili Bandiću jedina, prava i konstruktivna oporba te ga uvijek opravdano kritizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi iz HDZ-a smo bili jedina, prava i konstruktivna oporba Milanu Bandiću i uvijek smo ga opravdano kritizirali. Međutim, postupke koji su u tijeku ne želimo komentirati pa tako neću komentirati niti taj", rekao je Mikulić novinarima nakon sjednice predsjedništva zagrebačke Gradske skupštine.

Navodeći kako ne može tvrditi da Bandićevo hapšenje ima veze s politikom, Mikulić je kazao da se osjetilo kako nešto ne štima od kada, kako je rekao, glavni operativac predsjednika Republike Ive Josipovića iz ZAMP-a Marko Vojković više ne kadrovira u Zagrebačkom holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

14:27 Bandića su izveli iz garaže, a njegov odvjetnik Krsnik ponovio je kako je sve ovo tempirano da bi se skrenula pozornost sa suđenja u Njemačkoj (Mustaču i Perkoviću).

Dodao je kako većina građana i dalje podržava gradonačelnika jer se javnost ne da zavarati te rekao kako ide u Gajevu, ali ne zna ide li i gradonačelnik ondje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno sam uvjeren da je sve tempirano i da je bilo bespotrebno. Tempirano je da se makne sa slučaja Perković, vidite da niti jedan medij više ne prati suđenje Perkoviću. Ovo što se dosad događalo, ne bih to nazvao pretresom nego uviđajem... Ja sad idem u USKOK. Imam razna saznanja i volio bih to podijeliti s medijima, ali ne smijem", rekao je Krešimir Krsnik novinarima nakon što je završen pretres Bandićevog ureda i automobila.

14:12 Svi slovenski mediji mnogo pozornosti posvećuju uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i suosumnjičenih već od nedjelje navečer, kada je tu vijest odmah nakon 19 sati prva objavila televizijska postaja POP-TV, a prenose i špekulacije o političkim posljedicama s obzirom na dosadašnju Bandićevu istaknutu političku poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:48 Ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, izjavio je danas u povodu uhićenja zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića kako podupire pravosudna tijela u tome da istraže sve što trebaju, kako se nada da nijedan kamen neće ostati neokrenut, a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel da je Bandić još uvijek njegov kolega -gradonačelnik.

13:44 Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor rekao je da je skupštinska većina stabilna i da će se sjednica održati 30. listopada s dogovorenim dnevnim redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postoji skupštinska većina, a postoji, grad je stabilan. Ako neće biti stabilne većine, bit će novi izbori",rekao je Kosor koji je istaknuo kako daje podršku Sandri Švaljek.

13:34 Među uhićenima je navodno i Bandićev vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

13:25 Na Bandićevom Facebook profilu, nakon što je jutros objavljena fotografija s Dolca uz koju piše da je supruzi kupio buket cvijeća, sada je objavljen i status da 'Grad uredno funkcionira'.

"Grad funkcionira uredno i sukladno nadležnostima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek danas je na press konferenciji dala izjavu na temu Način funkcioniranja ureda, zavoda i službi Gradske uprave te Zagrebačkog holdinga u odsutnosti gradonačelnika:

Kao što su to već građani saznali iz medija i ovim putem obavještavam i njih i zaposlenike gradskih ureda, zavoda i službi te Zagrebačkog holdinga da je u tijeku pregled određenog broja prostorija i dokumentacije u zgradi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga od strane ovlaštenih institucija. O tom pregledu, zbog osiguravanja neometanog tijeka istrage, ne mogu u ovom trenutku iznositi detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Gradske uprave građanima grada Zagreba poručujem da Grad funkcionira uredno i sukladno nadležnostima utvrđenim zakonom u svim njegovim elementima. Svi poslovi Grada kojima se ostvaruju potrebe građana redovno se obavljaju, a od zaposlenika Gradske uprave, ureda, zavoda te službi i Zagrebačkog holdinga očekujem da uredno izvršavaju sve svoje redovne obveze. Svi poslovi Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica i s tim povezanih trgovačkih društava također se odvijaju bez ikakvih poteškoća i smetnji.

Na kraju bih vas zamolila za određeno razumijevanje i strpljivost. Mi smo u Gradskoj upravi otvoreni za komunikaciju s javnošću i na vrijeme ćete dobivati sve informacije koje budemo imali. No u ovom trenutku, zamolila bih vas za određeno strpljenje, jer je s obziron na okolnosti, u ovom trenutku prioritet osigurati kvalitetan rad Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga", piše na Bandićevoj službenoj Facebook stranici.

13:00 Milan Bandić je napustio zgradu Gradskog poglavarstva u pratnji velikog broja istražitelja koji su u kutijama nosili (vjerojatno) hrpu dokumenata, ali i kako RTL doznaje, iznijeli su nekoliko računala i umjetnina te pregledavaju i njegov automobil u garaži Poglavarstva.

Pomalo bizarna informacija - dok je Švaljek održavala kriznu press konferenciju, u drugoj prostoriji USKOK je češljao ostale prostorije.

Simptomatično je, a mnogi govore kako je ovo posljednji put da Milan Bandić ulazi posljednji put u Gradsko poglavarstvo jer bi se mogao dogoditi 'Marina Lovrić Merzel poučak', kojoj je USKOK uvjetovao izlazak iz pritvora tek kada da ostavku. To bi značilo da će Bandić izaći iz zatvora tek kada preda ostavku na mjesto gradonačelnika, no još je prerano za takve zaključke.


12:00 Gradonačelnikova glasnogovornica Sandra Švaljek usred krizne situacije je neočekivano morala preuzeti upravljanje glavnim gradom, a na prijepodnevnoj je medijskoj konferenciji izjavila kako grad funkcionira sasvim normalno.

11:58 Predsjednik SDP-a Grada Zagreba, Davor Bernardić, na izvanrednoj konferenciji za medije u 11:30 povodom uhićenja pozvao je sve članove SDP-a da se suzdrže komentara: "Ne smijemo si dopustiti populističke reakcije u ovom trenutku. Zagreb treba biti bez mrlje. Ne želim prejudicirati ničiju krivnju i pozivam sve članove SDP-a da se od tog suzdrže. Svaka netransparentnost je razlog za sumnju. Uhićeni su većinom iz gradskog vrha i to dovodi legitimitet ove uprave u pitanje. Postavlja se pitanje može li Grad Zagreb ovako funkcionirati. Ova uhićenja narušavaju vjerodostojnost svih. Ukazivali smo i prije na probleme i zbog toga smo dobijali batina".

11:55Ivana Tolića su odveli iz zgrade Holdinga i vjerojatno će uslijediti pretres njegova ureda u ZET-u.

11:50 "Zakon ne poznaje ni glavni grad ni sporedni grad. Zakon je slijep..." osvrnuo se na uhićenje Bandića i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko za RTL.

Na pitanje je li Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju, rekao je: "Ovo je dokaz da Hrvatska napreduje i razvija se, jer nije isto bilo živjeti u Hrvatskoj 90-ih, 2000. ili 2014.".

11:42 Iz zgrade uprave iznijeli su dokumentaciju, a u policijski kombi je, zajedno s istražiteljima koji iznose dokumentaciju i računala - ušao i Miro Laco.

11:38 Neslužbeno se doznaje da su uhićeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić, predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz, direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, direktor Plinare Ante Dodig, Miro Laco, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović, Željko Horvat, Filip Čulo, Koraljka Rožnaković Uremović, Ivan Jurčić, Ivan Markuš, Ines Bralić, Branko Mihaljević, Dragutin Kosić.

Svi će tijekom poslijepodneva biti dovedeni u USKOK, a potom će se vidjeti za koga će biti tražen istražni zatvor.

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Milan Bandić


11:00 Bude li Bandiću određen pritvor, morat će podnijeti ostavku kako bi iz njega izašao.

Treba li zagrebački gradonačelnik podnijeti ostavku? Glasajte OVDJE!

10:50 SDP je najavio izvanrednu konferenciju za medije povodom uhićenja Milana Bandića. Konferencija će se održati danas u 11:30 sati u prostorijama zagrebačkog SDP-a.

10:51Među uhićenima su navodno i , pročelnik gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport, teVice Gulam, nećak predsjednika uprave Holdinga Slobodana Ljubičića.

10:45 Bandićeva Glasnogovornica Sandra Švaljek za RTL je rekla kako ne zna je li gradonačelnik u zgradi: "Ne znam tko je osim njega priveden, tu radi 2800 ljudi. Poručujem građanima da uprava radi normalno jer svi ovdje rade svoj posao. Održali smo mali i veliki kolegij. Na malom smo rasporedili zadatke kako zamijeniti Bandića, veliki je bio redovni dnevni. O istrazi ne mogu govoriti", rekla je Švaljek.

10:43 Večernji list ima potvrdu da su, uz Milana Bandića, Slobodana Ljubičića, Petra Pripuza i Ivana Tolića, uhićeni i Ivan Markus iz Ureda javne nabave te još dvoje ljudi iz tog ureda, direktor Čistoće Miljenko Benko i direktor Plinare Ante Dodig, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco te pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum.

Jutarnji također dodaje da su, prema neslužbenim informacijama, uhićeni i Zdenko Antunović, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza, Željko Horvat, specijalni savjetnik gradonačelnika, Filip Čulo, referent za javnu nabavu Zagrebačkoga holdinga, Koraljka Rožanković Uremović, načelnica Odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove, te Ines Bralić, zamjenica pročelnice u tom uredu.

10:37 "Bandić je 14 godina vodio Zagreb. Poštovanje svim glasovima ovoga Grada, oni su imali razloge zašto su ga birali. Što se tiče samog uhićenja, to je druga strana te medalje, treba poštovati pravnu državu", prokomentirao je bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić dodavši: "S Bandićem koalicije nije bilo, ali s njegovim glasačima nadam se da ćemo imati sasvim čvrstu koaliciju".

10:33 Olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska i zastupnica gradske skupštine Sandra Perković statusom na Facebooku je dala podršku gradonačelniku.

"On je čovjek jedne apsolutne nadnaravne energije, čovjek koji cijeli dan živi za ovaj grad", napisala je Perković, koja je u Gradsku skupštinu ušla prošle godine, i to s Bandićeve liste.


Na spomenutoj listi bila je i bivša bacačica kladiva Ivana Brkljačić, koja danas obnaša dužnost direktorice zagrebačkog atletskog mitinga.

''Uhapšen Milan Bandić! Slučajno baš sada kad bi se trebali fokusirati na udbaše u Njemačkoj i njihovu djecu u Hrvatskoj'', napisala je Brkljačić na svom Facebook profilu

Podsjetimo, Milanu Bandiću između brojnih počasti i priznanja, pripada i ono počasnog predsjednika nogometnog kluba GNK Dinamo, iz kojeg se još nisu oglasili vezano uz aktualni slučaj.

10:30 U Gradsku upravu cijelo jutro ulazi i izlazi policija jer je u tijeku kolegij. Pojavio se i Bandićev dugogodišnji suradnik i prijatelj, Pavle Kalinić, šef Ureda za upravljanje u kriznim situacijama. Na pitanje novinara što se unutra događa, odgovorio je da mu je "mama zabranila da daje izjave".

10:15 OVDJE možete pogledati snimku na kojoj policija odvozi Milana Bandića u pritvor, a koji je bio vidno nervozan, što su zabilježile kamere RTL-a.

10:14 Istražitelji, koji su češljali svu papirologiju na Velesajmu, koju je Bandić namijenio za rješanje problema legalizacije u Zagrebu, završili su s poslom na toj lokaciji.

Zaposlenici, koji dosad nisu mogli biti u uredima, pušteni su na svoja radna mjesta, a
Večernji list neslužbeno doznaje kako su istražitelji zatvorili dvije sobe javne nabave kojima nitko nema pristup.

10:09Ivana Tolića u 7 ujutro su dovezli pred zgradu uprave Zagrebačkog holdinga, gdje mu je pretražen ured. Trenutno je u tijeku pretres ureda Slobodana Ljubičića.

10:00 Jutros je na ulaznim vratima bjelovarskog kafića na tržnici pod imenom 'Kugla' osvanuo natpis: "Danas ne radimo zato što je uhapšen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić". Vlasnik kafića Josip Košutić, poznati bivši bjelovarski kuglaš, kaže da je odlučio danas zatvoriti lokal u znak javne podrške Bandiću.

9:45Tomislav Čuljak, HDZ-ov član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, izjavio je kako nisu znali da je Bandić pod istragom kad su pri provjeri navoda Slavka Linića, da ga policija nezakonito obrađuje u Operativno-tehničkom centru, tražili i provjeru jesu li pod mjerama prisluškivanja i glavni tajnik HDZ-a, Milijan Brkić, te gradonačelnik Milan Bandić.

9:17 Iz Ureda gradonačelnika izvijestili su da se odgađa prijem za gimnastičara Marija Možnika, koji je bio najavljen za danas, 20. listopada u 12.00 sati.

8:58 Osim kuća i stanova uhićenih, danas se nastavljaju i pretrage u Poglavarstvu i Holdingu.

8:55 Gradonačelnikov pas Rudi u šetnji

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bandićev pas Rudi u šetnji


7:57 Kregar smatra da Uskok ne bi poduzeo ovakvu akciju da ne raspolaže čvrstim dokazima. "Čudim se što je sve tako dugo trajalo, jer znam koje su kaznene prijave podnesene. Očekivao sam da će Uskok biti brži", komentirao je saborski zastupnik Josip Kregar.

"Nadam se da je ovo početak jednog procesa koji će obuhvatiti i druge gradove", zaključio je Kregar.

"Nisu me iznenadile sinoćnje akcije. Treba uzeti u obzir da je Milan Bandić vrlo utjecajan u strukutrama koje ga sada ispituju i progone", kazao je Josip Kregar i dodao kako će Bandić zasigurno imati više simpatija javnosti od Sanadera te kako je 'ovo po mišljenjima ljudi, tek vrh ledenog brijega'.

7:50 "I ovaj slučaj pokazuje koliko je važna borba protiv korupcije, ali i prevencija korupcije na svim razinama. Treba sve učiniti da se ovakve stvari ne ponove i kako da budemo društvo sa što manjom stopom korupcije. Na prevenciji korupcije se ne smije štedjeti. Sjetimo se vrlo ozbiljnih optužbi za gradonačelnike Zadra i Dubrovnika. Sve to treba riješiti", komentirao je Dragan Zelić iz GONG-a.

7:30 "U ovom trenutku vam ne možemo puno toga reći. Inkriminacija nije izdaleka toliko teška da bi opravdala toliko intenzivne radnje prema tolikom broju ljudi u nedjelju popodne. Za ovakvu inkriminaciju koja je prilično široka i plinovita, ne vidim razloga za ovako velike radnje. Mom branjeniku se stavljaju na teret dvije teme, a nijedna od njih ne iziskuje lišavanje slobode. Želi se insinuirati da je bježao prema zapadu, no Ljubičić je lišen slobode u prisustvu svoje supruge i dvoje šestogodišnje djece kad su išli na kupanje u Čatež, što su znali svi", kazao je Veljko Miljević, odvjetnik Slobodana Ljubičića.

7:00 Milan Bandićprenoćio je u pritvoru na Oranicama nakon što su mu istražitelji pretresali stan od 20 do 3 ujutro, no nisu i dalje stigli sve pregledati.

Uhićen je zajedno sa šefom Holdinga Slobodanom Ljubičićem i suvlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom. Nakon višemjesečnog istraživanja policije i USKOK-a, osumnjičeni su za više kaznenih djela korupcije, zloporabe položaja i ovlasti i trgovanjem utjecajem, objavljeno je na službenim stranicama USKOK-a i MUP-a. Identitet uhićenih nije naveden, a doznaje se da je u akciji uhićeno još 15-ak osoba, među kojima se neslužbeno spominje ime direktora ZET-a Ivana Tolića.

Dežurni policajac dvaput je istražiteljima nosio stvari za pečaćenje - konac i vosak, a iz stana su zagrebačkog gradonačelnika liftom spustili do podzemne garaže kako ga novinari ne bi fotografirali.

Bandić je bio miran te je cijelu večer pričao s istražiteljima.

Malo prije tri sata ujutro posjeli su ga u kombi USKOK-a i odvezli ga u pritvor. Dok su ga izvodili, prostor je čuvalo nekoliko interventnih policajaca.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik nije komentirao istragu niti pretres, a cijelo je vrijeme bio s gradonačelnikom. Kratko je rekao da Bandić ide u pritvor do ponedjeljka ujutro, kad se nastavljaju pretrage USKOK-a, no nije znao reći dokad će one trajati.

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Milan Bandić

Policija je nešto prije 3 sata završila i s pretresom stana Slobodana Ljubičića, te i njega prepratila na Oranice.

Istraga USKOK-a ide u tri smjera, ima tri kraka, vjerojatno USKOK ide vrlo široko jer pokušavaju zahvatiti 'veliki teren' i usput doći do nečeg konkretnog što će rezultirati sudskim procesima i kaznama.

Jedan krak istrage je Zagrebački holding i poslovi oko zbrinjavnja otpada, drugi kraj je financiranje predsjedničke kampanje Milana Bandića jer su neki računi ostali još dugo otvoreni nakon što je završila predsjednička kampanja, treći krak su sporne izmjene promjene Gradskog urbanističkog plana.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo