ispunili obećanje / Imunološki zavod krenuo u štrajk, zahtijeva isplatu plaća

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kao što su u ranijem priopćenju najavili, temeljem volje gotovo 80 posto članova Sindikata EKN-a Hrvatske, Imunološki zavod nakon neuspješnog je mirenja održanog 17. listopada od jutros odlučio krenuti sa štrajkom.

20.10.2014.
9:50
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Imunološki zavod od jutros je krenuo s najavljenim štrajkom na temelju volje gotovo 80 posto članova EKN-a.

Nakon neuspješnog mirenja, koje je održano u petak, 17. listopada 2014., jutros je započeo štrajk, koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, što je isplata plaća za kolovoz, a iz Zavoda zahtijevaju i isplatu plaća za rujan. U protivnom prijete novim štrajkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve su to posljedice ili nesnalaženja ili namjernog zapostavljanja i zakulisnih igara vlasnika koji do danas nije prepoznao važnost Imunološkog zavoda'', piše u priopćenju Sindikata EKN-a Hrvatske. 

"To je posljednja slamka spasa za radnike kako bi sačuvali barem dostojanstvo, ako ništa drugo, jer je nemoguće dolaziti na posao i raditi bez plaće, to je nemoguća misija", rekla je povjerenica Sindikata EKN-a Lidija Jagarinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

o njezinim riječima, u štrajku sudjeluje 78 posto članova sindikata i ostali radnici nečlanovi sindikata koji su im se priključili. U Imunološkom zavodu trenutno je zaposleno oko 200 radnika.

Štrajk je potpuno legitiman i provodi se po zakonu, naglasila je Jagarinec jer je postupak mirenja neuspješno završio u petak, 17. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo