zbunjena gradska uprava / Grad bez ključnih ljudi: Zagreb je obezglavljen!

Gradski ministar financija Slavko Kojić, jedan od rijetkih i najbližih Bandićevih suradnika koji nije uhićen, priznaje kako je grad izgubljen.

20.10.2014.
18:48
VOYO logo

Grad Zagreb je obezglavljen. Osim zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i šefa Holdinga, gotovo da nema dijela gradske izvršne vlasti iz kojeg nije uhićena barem jedna osoba. Oni koji nisu uhićeni, okupili su se na kolegiju u Poglavarstvu i u klubu u skupštini kako bi se dogovorili kako dalje. Gradski ministar financija Slavko Kojić, jedan od rijetkih i najbližih Bandićevih suradnika koji nije uhićen, priznaje kako je grad izgubljen.

"Zbunjeni su malo. To ti je kao kad se dogodi prometna nesreća, ne znaš da li da zoveš hitnu ili policiju ili osiguravajuće društvo", kazao je pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos toj zbunjenosti i desecima USKOK-ovih istražitelja koji češljaju urede gradonačelnika, njegovih savjetnika i pročelnika, Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek sazvala je konferenciju za medije u gradskoj upravi baš dok su istražitelji ulazili s gradonačelnikom u zgradu.

Pokušala je sve uvjeriti da će grad nastaviti normalno funkciornirati. Iako ni sama ne zna tko je sve od njezinih najbližih suradnika uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko je osim njega priveden, tu radi 2800 ljudi. Teško je u ovom trenutku reći tko je došao na posao. Poručujem građanima da uprava radi normalno jer svi ovdje rade svoj posao", istaknula je zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Sandra Švaljek.

Bandićev odvjetnik: Ovo je tempirano zbog suđenja u Njemačkoj

Ovako je protekla najgora noć u životu Milana Bandića

Mislite li da Milan Bandić treba dati ostavku?

Je li Bandić danas zadnji put ušao u Poglavarstvo kao gradonačelnik?

Pogledajte kako je policija nervoznog Bandića odvezla u pritvor!

Kako doznaje RTL, jedan od uhićenih Ante Dodig, direktor Gradske plinare, već je podnio ostavku. Gradska oporba zaziva prijevremene izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je bez ključnih ljudi, jer nije riječ o uhićenju samo jedne osobe, već čitavog niza suradnika, to u normalnoj demokratskoj praksi znači nove izbore", rekao je potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

Predsjednik Gradske skupštine, Darinko Kosor, čiji je HSLS u koaliciji s gradonačelnikovom listom, kaže da su ga 'bandićevci' u skupštini, njih 27, uvjerili da će i dalje moći održati većinu i izglasati proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek mogu biti privreremeni izbori, ali i ne moraju biti. Ako postoji suštinska većina, proračun će bit usvojen, a na današnji dan postoji čvrsta skupštinska većina. Hoće li postojati za 20 dana, to ćemo vidjeti tada", dodao je Kosor.

Vrlo je izgledno da bi se Milanu Bandiću mogao dogoditi poučak Marine Lovrić Merzel. Ona je bila pet mjeseci u pritvoru, a USKOK joj je izlazak na slobodu uvjetovao time da podnese ostavku na mjesto županice. Pozicija Milana Bandića je, kako si je on sam često volio tepati, pozicija druge najmoćnije osobe u Hrvatskoj. Upravo zbog te moći, moglo bi mu se dogoditi da mora podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo