vojska čisti kanal / U oborinski kanal izlilo se lož ulje iz vojarne u Karlovcu

Image
Foto: Andreja Thomas/PIXSELL

Utvrđeno je da je mjesto izlijevanja naftnih derivata u kanal, koji inače odvodi oborinske vode u rijeku Kupu, separator spremnika za lož ulje u krugu vojarne.

21.10.2014.
10:34
Andreja Thomas/PIXSELL
VOYO logo

Inspekcijom oborinskog kanala na Borlinu u Karlovcu vodopravni inspektor i djelatnici Hrvatske vode utvrdili su da je jučerašnje onečišćenje okoliša uzrokovano izlijevanjem naftnih derivata iz obližnje vojarne Kupa, priopćio je karlovački Centar 112.

Utvrđeno je da je mjesto izlijevanja naftnih derivata u kanal, koji inače odvodi oborinske vode u rijeku Kupu, separator spremnika za lož ulje u krugu vojarne, te će danas pripadnici Hrvatske kopnene vojske očistiti separator i odvodni kanal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi se smanjilo zagađenje okoliša i spriječilo otjecanje štetne tvari u podzemne vode i Kupu, vatrogasci karlovačke Javne vatrogasne postrojbe postavili su jučer u kanal nepropusnu branu s upijačima i uklonili dio onečišćenja u duljini od 20 metara", izvijestio je medije pročelnik karlovačkog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martin Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo