UBOJSTVO IZ NEHAJA / Oscar Pistoruis dobio (samo) pet godina zatvora!

Image
Foto: AP Images

Oscar Pistorius osuđen je danas na pet godina zatvora zbog ubojstva iz nehaja svoje zaručnice Reeve Steenkamp na Valentinovo 2013. godine.

21.10.2014.
10:45
AP Images
VOYO logo

Slavni južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius je osuđenje je danas na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp. Sutkinja je u izricanju presude navela da bi bilo koja kazna koja ne uključuje zatvor poslala "lošu poruku javnosti".

Sutkinja Thokozile Masipa je pet godina zatvora obrazložila riječima da Pistorius "nije htio ubiti Reevu Steenkamp, ali je postupio krajnje nehajno i s upotrebom pretjerane sile" te kobne noći na Valentinovo 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Južnoafrički sportaš je na kraju proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja, a ne za ubojstvo s predumišljajem iako je svoju djevojku upucao čak četiri puta kroz zatvorena vrata kupaonice u svom domu.

Podsjetimo, Pistorius je na suđenju rekao da je "Reevu zabunom zamijenio za opasnog provalnika koji ga se spremao napasti kada je otvorio vatru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema južnoafričkom zakonu, maksimalna kazna za ubojstvo iz nehaja je 15 godina zatvora. Stranke se sada na presudu mogu žaliti Vrhovnom sudu, pa čak i Ustavnom sudu ako će biti potrebno.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) priopćio je da bi se Pistorius mogao vratiti natjecanju nakon što odsluži kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji svjetski sportaš s tjelesnim hendikepom, poznat i kao Blade Runner, postao je prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Londonu, i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo