GLAVNA VIJEST U BIH / Bandićeva sestra u suzama: 'Je li Hrvat iz Hercegovine to zaslužio?'

Image
Foto: Tomislav Milicevic/PIXSELL

Bandićeva sestra u suzama je poručila kako je uvjerena da joj je brat nedužan i kako je samo pomagao sirotinju i male ljude. 'Je li Hrvat iz Hercegovine to zavrijedio a samo je branio svoje korijene?', upitala je.

21.10.2014.
11:30
Tomislav Milicevic/PIXSELL
VOYO logo

Uhićenje i istraga nad zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i u utorak su najvažnija tema iz inozemstva za medije u Bosni i Hercegovini.

Elektronički su mediji u ponedjeljak navečer opširno no bez posebnih komentara izvijestili o detaljima istrage koja se vodi a dnevni listovi u utorak, pozivajući se na navode medija u Hrvatskoj, prenose opširnu kronologiju cijelog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oslobođenje" tako o slučaju Bandić piše preko cijele stranice a slično izvješćuju i banjolučke "Nezavisne novine".

Za sada je tek mali broj komentara a među njima je i onaj kako slučaj pokazuje da je vrijeme i za slične akcije u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eledin Karić, voditelj nevladine organizacije "Account" koja je osnovana sa zadaćom borbe protiv korupcije i nadzora nad trošenjem sredstava iz javnih fondova kazao je "Dnevnom avazu" kako je "odavno došlo vrijeme za uhićenje bosanskohercegovačkih bandića".

"Ono što nas razlikuje od Hrvatske jeste što oni imaju USKOK a mi imamo SIPA-u i Tužiteljstvo BiH koji u većini slučajeva rade odvojeno", kazao je Karić sugerirajući kako je to slabost bosanskohercegovačkog pravosudnog sustava u usporedbi s onim u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avaz" istodobno donosi opširnu reportažu o tome što o Bandićevu uhićenju misle mještani Pogane Vlake kraj hercegovačkih Gruda gdje živi majka sadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika.

S Bandićevom majkom Blagicom reporteri nisu uspjeli razgovarati zbog njena zdravstvenog stanja, no njegova sestra Tonka Macan u suzama je poručila kako je uvjerena da joj je brat nedužan i kako je samo pomagao sirotinju i male ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li Hrvat iz Hercegovine to zavrijedio a samo je branio svoje korijene?", kazala je Macan dodajući kako je uvjerana da će Bandić iz svega ovoga izaći kao pobjednik.

Novinari su našli i Radoslava Macana (93), Bandićeva krsnog kuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je dobar, seljačko dijete koje hoće raditi i pravi je radnik ali netko to ne trpi", kazao je Bandićev kum.

Susjedi Bandićevih Ante i Slavica Bračić poručili su pak kako su uvjereni da je Bandić završio u zatvoru samo stoga što je Hercegovac te kako je riječ o politički motiviranom uhićenju uoči izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo