SARKASTIČNI ANTO NOBILO / 'Kažu da će ovo suđenje zasjeniti njemačko pa sam se vratio'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Iako u Njemačkoj trenutno traje suđenje njegovu klijentu Josipu Perkoviću, odvjetnik Anto Nobilo iznenada se pojavio u Zagrebu, pred Županijskim sudom, kako bi branio Petra Pripuza.

21.10.2014.
12:48
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Pred Županijskim sudom odvjetnici glavno osumnjičenih u velikoj USKOK-ovoj operaciji 'Agram' komentirali su položaj svojih kijenata. Iznenađujuće, pojavio se i Anto Nobilo čijem klijentu Josipu Perkoviću trenutno traje suđenje u Njemačkoj, a i sam Nobilo je bio vrlo aktivan na početku tog suđenja.

"Rekli su mi da će ovo suđenje zasjeniti njemačko pa sam se preselio ovdje", pomalo sarkastičan je bio Nobilo koji je u odvjetničkom timu Petra Pripuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripuzov glavni odvjetnik Mate Matić na pitanje što očekuje od ročišta kazao je da "nada umire posljednja" te da se nada kako će pravosuđe konačno početi funkcionirati onako kako treba.

"To znači da se nikakvi drugi ciljevi ne mogu rješavati u ovoj instituciji nego da ona mora funkcionirati onako kako se to od nje očekuje. Prema tome, čemu ove hajke, čemu stvarati i rješavati nekakve tuđe probleme i dovoditi politiku na ovo mjesto. To su apsurdi, ne možemo se s tim složiti i borit ćemo se do kraja", dodao je odvjetnik Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doznat ćete vrlo brzo što se njima stavlja na teret. Sramotno je da se na ovaj način na ovome mjestu moramo boriti za ovo, svjesni nažalost da nemamo neke velike šanse da u ovoj fazi postupka riješimo najvažniji problem, a to je da zaštitimo ljudsku slobodu u najvećim granicama. Ne možemo se sa slobodom igrati, ne možemo ljude koji su čitav svoj radni vijek pošteno radili i stjecali, dovoditi u poziciju da na kraju svoje radne karijere, završavaju u ovakvom postupku, da im se oduzima sloboda. Ljudima, govorim o svom branjeniku, koji ima 2,000 zaposlenih, čovjek koji je čitav svoj život stvarao za sebe i druge, da ga dovedemo u poziciju da se bori za slobodu. To je suludo", kazao je Matić, dodajući da se sloboda može oduzeti tek sa čvrstim dokazima.

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević ocijenio je da šef Holdinga ima "dobre šanse", dodajući da uhićenje i pritvaranje nisu ni potrebni nakon "dugotrajne policijske djelatnosti kojom su se više od godinu dana utvrđivale činjenice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako bi bilo logičnije da su se osumnjičenici pozivali da dostave ono što nedostaje od prikupljane dokumentacije, umjesto da se "ide na uhićivanje" i pritvaranje.

"Ovako mislim da tu zaista težina optužbi koje se stavljaju na teret okrivljenicima pojedinačnio, a i skupno, ne odgovara svemu onome što se od nedjelje poslijepodne provodi. Mislim pravno da imamo šanse", kazao je Miljenić, podsjetivši da se Ljubičić u Uskoku očitovao na sve što mu stavljaju na teret", izjavio je Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec će biti osoba koja će odlučiti ostaju li Milan Bandić i ostali u pritvoru ili će se braniti sa slobode.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo