NADA UMIRE POSLJEDNJA / 'Milan Bandić neće podnijeti ostavku!'

Bandićev odvjetnik najavio je kako njegov klijent neće podnijeti ostavku na mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Dodao je da se 'boji odluke istražnog suca jer zna kako ova država funkcionira'.

21.10.2014.
13:56
VOYO logo

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik kazao je, uoči ročišta na kojem će se odlučiti o istražnom zatvoru, da njegov branjenik neće podnijeti ostavku, a javno je pozvao tužiteljstvo da objave činjenični opis djela koja mu se stavljaju na teret. Posebno je kritizirao USKOK-ove sumnje u nepravilnosti s financiranjem kampanje, ističući da nema poreza na donacije.

Izrazio je nadu da će "sud imati snage donijeti pravednu odluku", baveći se interesima pravde, a ne interesnim lobijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je i Saborske zastupnike Željka Jovanovića i Dragutina Lesara da se, kada govore o Bandiću, 'ne skrivaju iza svojih imuniteta'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ocijenio je i da je zahtjev Uskoka za istražnim zatvorom jako 'nategnut' što je prokomentirao stanjem u Državnom odvjetništvu koje, kako je rekao, funkcionira bez ikakve kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se odluke istražnog suca jer znam kako ova država funkcionira", zaključio je Bandićev odvjetnik.

Pripuzov odvjetnik Mate Matić na pitanje što očekuje od ročišta kazao je da "nada umire posljednja" te da se nada kako će pravosuđe konačno početi funkcionirati onako kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević ocijenio je da šef Holdinga ima "dobre šanse", dodajući da uhićenje i pritvaranje nisu ni potrebni nakon "dugotrajne policijske djelatnosti kojom su se više od godinu dana utvrđivale činjenice".

Inače, sudac istrage Zdenko Posavec će na ročištu najprije saslušati argumente USKOK-a, koji za većinu osumnjičenika traži određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili dokaze, ali i da bi mogli ponoviti kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetak su Branko Mihaljević i Zdenko Antunović čije zatvaranje tužiteljstvo traži samo zbog utjecaja na svjedoke.

Nakon tužiteljstva sudac će saslušati odvjetnike, ali i osumnjičenike pa se odluka hoće li se tijekom istrage braniti sa slobode ili idu u Remetinec doznati najvjerojatnije oko 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo