nesreća joj promijenila život / Iako je u kolicima, Anđela živi život punim plućima!

Na njezinu mjestu mnogi bi očajavali. Ali ne i Anđela. S 13 godina završila je u kolicima. Deset godina kasnije proglašena je najboljom mladom europskom paraolimpijkom. Njezina ljubav je stolni tenis, ali i Kristijan, također paraolimpijac.

21.10.2014.
18:06
VOYO logo

Kobna automobilska nesreća koja joj se dogodila prije osam godina Anđeli je u potpunosti promijenila život. Liječničke dijagnoze bile su zastrašujuće i s njima se trebalo suočiti.

"To je bilo 3.6. kad sam ja napunila 13 godina. Mi smo se vraćali s utakmice. Trenirala sam odbojku. I s trenerom smo stradali u prometnoj nesreći", ispričala je AnđelaMužinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijagnoza je znači ona kakva je i sada. Trajno oštećenje leđne moždine. Ne mogu hodati, ne mogu pomicati noge. Zasada nema nikakve operacije, nikakvog lijeka. Ali uvijek se nadam. Medicina ide naprijed", dodala je.

Prije nesreće trenirala je odbojku. Danas je stolnotenisačica koja niže uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo ja to uopće nisam htjela. Stolni tenis? Tko to još igra. Kad sam došla 2-3 puta svidjela mi se ekipa i uvjeti u Splitu. Nabavili su mi trenera i tako sam krenula. Vidjeli su da imam potencijal", kaže Anđela.

Trenutačno živi na relaciji Zagreb - Split. Putovanja su joj i mala slatka zadovoljstva jer zna da je u Zagrebu čeka Kristijan, plivač rođen bez noge, s kojim je u vezi već dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa sve je krenulo u Londonu na Paraolimpijskim igrama prije dvije godine. I eto. Dosta dugo smo bili dolje da se desi nešto među nama", rekao je KristijanVincetić.

"Krenulo je lagano dopisivanje pa smo u avionu sjedili u istom redu. Kad smo se vratili u Hrvatsku nakon par dana je bilo hoćemo ili nećemo? Što sad. Ili jesmo ili nismo skupa", kaže Anđela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao osoba bih je opisao...Vrlo diskretna. Bez dlake na jeziku. Sve u svemu odlična. Općenito mislim da podrška djevojke svakom puno znači. Ne vidim niti jedan razlog da meni ne bi značilo", rekao je Kristijan o svojoj Anđeli.

A što ona kaže o njemu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šaljiv je. Stalno se smije. Pametan je, radišan. Ja sam stvarno zadovoljna", kaže.

A svi pitaju i ono pitanje koje parove često zna izludjeti - kad će djeca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da ja očekujem da će medicina ići naprijed. I da će se neki lijek, operacija ili nešto izmisliti tako da prohodam. Toga me malo strah. To je jedan opet novi izazov. Jedna nova situacija. Prihvatit ćemo tu situaciju. Roditelji će biti uz mene. Svi će mi pomagati. Tako da nema straha nikakvog", rekla je Anđela.

Njezina želja možda se uskoro i ostvari, a nema sumnje kako će to biti uvod u jednu još ljepšu priču sa sretnim krajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike