oštećen gradski proračun / Bandić dao službene automobile Sandri Perković i Mili Horvat?

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno je dao nalog da se Milu Horvat službenim autom preveze u Beč na operaciju tumora, a Sandru Perković je auto vozio iz Medulina s priprema na sjednice Gradske skupštine.

22.10.2014.
7:33
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Milan Bandić, između ostalog, tereti se za zloporabu gradskih sredstava jer je osigurao prijevoz službenim vozilima u privatne svrhe, i to osobama koje na to nisu imale pravo.

Jedna od takvih osoba je i televizijska voditeljica Mila Horvat, koja je prema USKOK-u, 'usluge', službenog gradskog automobila koristila u privatne svrhe u vrijeme kada je bila bolesna, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To joj je, sumnja USKOK, omogućio Milan Bandić i to tako što je od siječnja 2013. do siječnja 2014. od Mira Lace zatražio da joj na raspolaganje stavi službeni automobil grada i vozača, u situacijama kada je voditeljica koja se u to vrijeme borila s teškom bolešću, trebala prijevoz do Beča, gdje se liječila. Voditeljicu je tako u tri navrata službeni vozač grada Zagreba u službenom vozilu grada Zagreba odvezao i vratio iz Beča, a pri tome je, smatra USKOK, grad Zagreb na ime isplaćenih dnevnica vozaču, cestarine i benzina, oštećen za oko 7.500 kuna.

Na sličan način, službenim se vozilom grada Zagreba koristila i atletičarka Sandra Perković. U njezinom slučaju Bandić se sumnjiči da je od Lace zatražio da službeni automobil grada Zagreba s vozačem atletičarki stavi na raspolaganje od 18. prosinca do 31. prosinca 2013. U to vrijeme atletičarka je bila na pripremama u Medulinu, no kao zastupnica u Gradskoj skupštini s Bandićeve liste, imala je obvezu nazočiti sjednicama, tim više što se u to vrijeme izglasavao proračun pa je Bandiću očito svaki glas bio bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo