zaustavljene u frankfurtu / Tri nestale tinejdžerice htjele se pridružiti džihadistima?

Image
Foto: RTL

Djevojke su bile proglašene nestalim nakon što se u petak nisu pojavile u školi. Roditelje je o njihovom izostanku s nastave obavijestila škola, a potom je otac sudanskih djevojčica policiji rekao da nema njihovoh putovnica te da nedostaje i 2.000 dolara.

22.10.2014.
10:41
RTL
VOYO logo

Tri američke tinejdžerice zadržane su u zračnoj luci u Frankfurtu i potom poslane kući, a nagađa se da su bile na putu da se pridruže džihadistima Islamske države (IS) na Bliskom istoku, izvješćuje u srijedu DPA.

Glasnogovornica Saveznog istražnog ureda (FBI) je priopćila da su djevojke poslane natrag obiteljima u Denver, Colorado. Dvije djevojke su sestre somalijskog podrijetla stare 15 i 17 godina, a treća je 16-godišnjakinja sudanskog podrijetla, javio je Denver Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Somalijska obitelj je za taj list izjavila da su djevojke same kupile karte, ali nije ponudila odgovor na nagađanja da su se dolaskom u Europu htjele preko Turske pridružiti borcima IS-a u sjevernoj Siriji.

Jedna od somalijskih sestara je njemačkim vlastima kazala da su putovale u Tursku na školovanje. Djevojke su bile proglašene nestalima nakon što se u petak nisu pojavile u školi. Roditelje je o njihovom izostanku s nastave obavijestila škola, a potom je otac djevojčica policiji rekao da nema njihovih putovnica te da nedostaje i 2000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo