DUET KOJI VODI ZAGREB / 'Možda će Milanović ići na konzultacije Bandiću u Remetinec'

Postoje oni koji bi željeli šestomjesečnu krizu i raspuštanje Gradske skupštine, kako bi se u gradu idućih pola godine bavili izborima, ali to se neće dogoditi, kazao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor.

23.10.2014.
12:11
VOYO logo

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek na današnjoj su konferenciji za novinare poručili da "u Zagrebu neće biti organiziranog nereda" jer je skupštinska većina stabilna i uspjet će donijeti gradski proračun za iduću godinu.

"Skupštinska većina je stabilna i proračun za 2015. godinu bit će donesen. Time želim otkloniti špekulacije onih koji žele da se proračun ne donese, onih koji žele da imamo u Zagrebu privremeno financiranje, onih koji žele da se redovno ne isplaćuju sredstva svim korisnicima gradskog proračuna", rekao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje oni koji bi željeli šestomjesečnu krizu i raspuštanje Gradske skupštine, kako bi se u gradu idućih pola godine bavili izborima, ali to se neće dogoditi, kazao je.

Zagrepčanima je obećao da će Skupština i dalje normalno funkcionirati, kao i Gradska prava, Zagrebački holding i sve usluge koje građani trebaju dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dajući nedvosmislenu potporu Švaljek, Kosor je kazao da su uspostavili redovnu koordinaciju Gradske uprave i Gradske skupštine oko normalnog funkcioniranja svih gradskih institucija, a jučer su održali operativni sastanak na kojem su dogovorili zajedničku pripremu nacrta zagrebačkog proračuna za iduću godinu.

Švaljek je najavila da će proračun za iduću godinu doživjeti određena unapređenja u odnosu na ovogodišnji - u pogledu forme, metodologije, kao i samog sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li posao s CIOS-om biti raskinut, Švaljek je rekla kako ne može odgovoriti.

"Pošaljite upit", rekla je Švaljek, a slično je bilo i s odgovorom na pitanje hoće li ići na konzultacije u Remetinec.

"Gradonačelnik može donositi neke odluke, a ja imam mogućnost odlaziti njemu u Remetinec, ali moramo vidjeti kako će se situacija razvijati", poručila je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda će premijer ići na konzultacije, s obzirom da je izjavio da je gradonačelnik Bandić najbolje što Zagreb ima", dobacio je Kosor, no nije htio komentirati činjenicu da se kaznena djela koja se Bandiću stavljaju na teret odnose na razdoblje kada on više nije bio u SDP-u.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo