PORUKA BRANITELJA IZ OSIJEKA / 'Ostavka bi bila mala satisfakcija za zlo koje je ministar Matić učinio'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branitelji HSS-a iz osječko-baranjska organizacije ogorčeni su radnom resornog ministra Predraga Matića, a u svom priopćenju su prozvali i Vladu Zorana Milanović.

23.10.2014.
11:31
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HSS-ova osječko-baranjska organizacija branitelja poručila je danas ministru Predragu Matiću kako bi njegova ostavka, koju traže branitelji prosvjedujući ispred njegova ministarstva, bila samo mala satisfakcija "za sve zlo koje je ministar sa svojim suradnicima učinio braniteljima".

Branitelji HSS-a lažnom ocjenjuju tvrdnje ministra Matića da se braniteljima ne uskraćuju prava, jer će, kažu, od 1. siječnja iduće godine izmjenama zakona biti ugrožena stečena prava umirovljenih hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

"Pitamo Vas uzimate li hrvatskim braniteljima, koji su stvarali hrvatsku državu, da biste dali onima koji nemaju ni PTSP, odnosno četnicima, teritorijalcima i ostalim pripadnicima srbočetničkih snaga koje su rušile i palile po Hrvatskoj", navode u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji HSS-a dodaju kako je žalosno da ministar branitelja cijelo vrijeme svog mandata radi na izjednačavanju prava onih koje bi trebao zastupati, hrvatskih branitelja, te onih koji su napadali Hrvatsku. Vladu na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem prozivaju da "cijelo vrijeme pokušava izjednačiti krivnju te Domovinski rat prikazati građanskim ratom u kojem su sve strane krive".

"Zbog Vas i Vaše Vlade branitelji svakodnevno umiru od karcinoma, srčanih i moždanih udara, jer ste Vašim djelovanjem stigmatizirali hrvatske branitelje i Domovinski rat. Za 70 godina neće nas biti 28 tisuća, kao što je danas korisnika partizanskih mirovina", zaključuju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo