testiranje novih spojeva / EU u istraživanja ebole ulaže 24,4 milijuna eura

Image

Novac je namijenjen za pet projekata, uključujući opsežna klinička testiranja mogućeg cjepiva i testiranja postojećih i novih spojeva za liječenje ebole.

23.10.2014.
14:15
VOYO logo

Europska komisija objavila je u četvrtak da će uložiti 24,4 milijuna eura iz europskog proračuna u istraživanja ebole, priopćeno je iz Bruxellesa.

Novac je namijenjen za pet projekata, uključujući opsežna klinička testiranja mogućeg cjepiva i testiranja postojećih, i novih spojeva za liječenje ebole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac iz europskog programa za istraživanja i inovacije Horizon 2020 bit će isplaćen po ubrzanoj proceduri kako bi se s radom počelo što je moguće prije.

Komisija također surađuje s industrijom u razvoju cjepiva, lijekova i dijagnostike za ebolu i druge hemoragijske bolesti u sklopu Inicijative za inovativne lijekove (IMI), javno-privatnog partnerstva koje financira zajedno s farmaceutskom industrijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna zajednica i predstavnici industrije raspravljat će u četvrtak na konferenciji u Ženevi u organizaciji WHO-a o razvoju i pristupu cjepivima protiv ebole.

Europska unija obvezala se u ponedjeljak da će pojačati napore u sprečavanju širenja epidemije ebole u zahvaćenim afričkim zemljama, kao i da će osigurati najmanje 500 milijuna eura pomoći te je zajamčila evakuaciju zaraženim humanitarcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska komisija dosad je obećala 180 milijuna eura humanitarne pomoći i pomoći razvoju zemljama pogođenim epidemijom.

Od ebole je dosad smrtno stradalo 4877 ljudi, najviše u trima zemljama zapadne Afrike, Gvineji, Siera Leoneu i Liberiji, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) evidentirani do 19. listopada i objavljeni u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju stoji i da je virusom, čija je smrtnost čak 70 posto, u sedam zemalja zaraženo 9936 osoba.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo