komemoracija za nevenku / 'Nije me briga za političke poene, dolazim kao Tomislav Karamarko'

Na skupu ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, duž koje su zapaljene svijeće u počast preminule, unatoč lošem vremenu okupilo se par tisuća branitelja i invalida Domovinskog rata, pa je promet tom vrlo prometnom zagrebačkom ulicom privremeno bio obustavljen.

23.10.2014.
14:34
VOYO logo

Ispred Ministarstva branitelja danas je održana komemoracija hrvatskoj braniteljici sa 100-postotnim ratnim vojnim invaliditetom, Nevenki Topalušić, koja je preksinoć preminula na prosvjednom skupu, na kojem branitelji traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića te njegovih zamjenika i pomoćnika.

Na skupu ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, duž koje su zapaljene svijeće u počast preminule, unatoč lošem vremenu okupilo se par tisuća branitelja i invalida Domovinskog rata pa je promet tom vrlo prometnom zagrebačkom ulicom privremeno bio obustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupu, koji se održao u šatoru koji su prosvjednici podigli na platou ispred Ministarstva, potporu su dali i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, saborski zastupnici Zvonimir Milas i Josip Đakić, umirovljeni generali Mladen Markač, Damir Krstičević, Ljubo Ćesić Rojs te drugi istaknuti pojedinci iz Domovinskog rata.

"Došao sam podržati branitelje", izjavio je Karamarko novinarima utvrdivši kako njegov dolazak nije politički motiviran. "Nije me briga za političke poene, dolazim ovdje kao Tomislav Karamarko koji je pripadao policijskim braniteljima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj dolazak ovdje motiviran je mojim odnosom prema braniteljima koje iskreno štujem. U konačnici i sam pripadam toj kategoriji. Štujem sve što su napravili za Republiku Hrvatsku, suosjećam s njima u svemu onome što osjećaju, jer osjećaju da se dezavuira i podcjenjuje sve ono za što su se borili", kazao je Karamarko dodavši kako je također došao izraziti sućut obitelji Topalušić.

Nadalje, optužio je vlast da zbog nje Hrvatska danas "nije onakva za kakvu su se branitelji borili", te je odbacio tvrdnju ministra Matića da HDZ upravlja prosvjednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i ostalo, kad je u pitanju gospodarstvo ili bilo što što loše rade, a loše komuniciraju i s ovim ljudima koje trebaju cijeniti i poštivati, oni uvijek krivicu bacaju na HDZ", rekao je Karamarko.

Matića je nazvao "vrlo neozbiljnim i neodgovornim", a vladajućima je poručio neka dođu među prosvjednike "puni poštovanja prema ovim ljudima i neka razgovaraju s njima, neka ih pogledaju u oči".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komemoraciji je pročitan ratni put preminule Nevenke Topalušić koja je teško ranjena u akciji 'Una 95' kada je pogođena s četiri metka nakon čega je ostala trajni 100 postotni invalid prve kategorije.

Iako najavljen do završetka komemoracije, nije se pojavio ministar branitelja Predrag Matić Fred koji je izjavio da će u Ministarstvo ući na glavni ulaz ne izbjegavajući prosvjednike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komemoraciji su govorili predsjednik Zbora gardijskih brigada, Ante Deur, koji je rekao da smo ponovno kao i '91. suočeni s bešćutnom politikom i ideologijom. Za pokojnu Nenu Topalušić, rekao je da je ugradila cijelu sebe u borbi za hrvatsku državu i istinu o njoj sada kao i '91. godine.

Predsjednik Udruge 100 postotnih invalida Domovinskog rata I. kategorije Đuro Glogoški zahvalio je svima na potpori i donacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na transparentima, koje su isticali prosvjednici, među ostalim je pisalo: "Mi smo je stvarali, političari je uništavaju", "91. protiv Jugoslavije, 2014, protiv Jugoslavena".

Prosvjed se nastavlja i dalje, a promet Savskom ponovno je uspostavljen nakon komemoracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo