miljenić reagirao na optužbe / 'U Hrvatskoj nema političkih procesa u pravosuđu i neće ih biti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Optužbe odvjetnika Milana Bandića, Krešimira Krsnika, da se u pravosuđu vode politički montirani procesi odbacio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

23.10.2014.
14:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić poručio je danas da u Hrvatskoj nema niti će biti politički montiranih procesa u pravosuđu.

Bio je to odgovor je to na pitanje novinara mogu li se u 2014. godini u Hrvatskoj dogoditi politički montirani procesi u pravosuđu, s obzirom na tvrdnje odvjetnika uhićenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se takvi procesi događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno nije tako. U Hrvatskoj nema političkih procesa u pravosuđu. Što je bilo prije ja to ne znam, ali znam da ih sada nema i neće ih biti", rekao je Miljenić nakon sjednice Vlade.

Kritike da iza uhićenja Milana Bandića stoji politika odbacio je i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je ustvrdio da iza uhićenja stoji "politika, ali politika nulte tolerancije prema korupciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto je nedjeljnu akciju uhićenja Bandića i njegovih suradnika vodio načelnik riječkog odjela PNUSKOK-a Božo Barbarić, Ostojić je rekao da su je vodili policajci i to dobro.

Bandić i jedanaestorica suosumnjičenika nalaze se u istražnom zatvoru zbog sumnje u više kaznenih djela kojima je oštećen Grad Zagreb, a njegov odvjetnik Krešimir Krsnik uhićenje svog branjenika smatra sumrakom pravne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li državno odvjetništvo instrumentalizirano, Krsnik je kazao da oni to znaju najbolje, ali da se i političari trebaju zapitati što se događa, ako "stalno dolazi do intervencija po političkom planu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo