OGLAS

teške optužbe predsjedniku / Mlakar napao Josipovića, Grbin odgovara: 'Onda pokrenite opoziv'

Image
Foto: Patrik Macek/Slavko Midzor/Patrik Macek/PIXSELL

Grbin ga je upozorio da je riječ o izuzetno teškim optužbama. 'Umjesto da sa saborske govornice vodite kampanju, molim vas da, ukoliko smatrate da je predsjednik povrijedio Ustav, tada je vaša dužnost i obveza da, u skladu s Ustavom, pokrenete njegov opoziv', poručio je Mlakaru.

23.10.2014.
20:33
Patrik Macek/Slavko Midzor/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov zastupnik DavorinMlakar prozvao je večeras u Saboru predsjednika Republike IvuJosipovića zbog tvrdnji bivšeg srbijanskog veleposlanika RadivojaCvetićanina da mu je Josipović dostavljao tajne spise, na što mu je SDP-ov zastupnik PeđaGrbin uzvratio da bi HDZ, ako misli da su te optužbe utemeljene, trebao pokrenuti Josipovićev opoziv.

"Mi nismo govorili da je predsjednik prodavao državne tajne srpskom veleposlaniku u Hrvatskoj, da je, da tako kažem, dilao dokumente i da se činjenica njegovih razgovora sa srpskim veleposlanikom danas nalazi u memoarima tog istog gospodina, koje nitko nije demantirao. Ne govorimo o predsjedniku koji je govorio protiv vlastite zemlje u parlamentima Izraela i BiH, da ne govorimo o dosezima njegove vanjske politike. Umjesto o njegovim ustavnim odgovornostima, mi dva mjeseca pred izbore mijenjamo izborni zakon", kazao je Mlakar u raspravi o prijedlogu izmjena Zakona o izboru predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin ga je upozorio da je riječ o izuzetno teškim optužbama. "Umjesto da sa saborske govornice vodite kampanju, molim vas da, ukoliko smatrate da je predsjednik povrijedio Ustav, tada je vaša dužnost i obveza da, u skladu s Ustavom, pokrenete njegov opoziv", poručio je Mlakaru.

HDZ-ovi zastupnici usprotivili su se tehničkim izmjenama izbornog zakona uoči predsjedničkih izbora, upozoravajući na preporuke Venecijanske komisije da se izborno zakonodavstvo ne mijenja godinu dana prije izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da je riječ o rušenju demokratskih standarda te o "nasilnom i nakaradnom činu". "Ako sutra izglasamo ovaj zakon, bit će to sramota za Sabor", kazao je Mlakar.

Sabor je poslijepodne kratko raspravio i godišnje izvješće Hrvatske energetske regulatorne agencije, a HDZ-ov zastupnik ĐuroPopijač vladajuće je prozvao za česte i neprovedive zakonske izmjene na području energetike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim regulatornog tsunamija, u energetskom sektoru nismo osjetili ni povjetarca investicija. Na tom se području ne događa ništa, a očito se ništa neće događati niti do kraja mandata ove Vlade", ocijenio je Popijač.

Ustvrdio je da su izostala ulaganja u konvencionalne izvore električne energije, a da ona u obnovljive izvore nisu dala nikakav rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obnovljivi izvori su s oko 300 megavata instalirane snage proizveli oko 600 tisuća megavat sati, što znači da cijeli sektor obnovljivih izvora radi prosječno 2000 sati, odnosno 85 dana. Kada vidimo količinu proizvedene električne energije iz biomase i vjetroelektrana vidimo da, ili vjetar ne puše, ili je njima dovoljno da rade 1700 sati prosječno godišnje, umjesto 8000 sati. Ali mi uredno to subvencioniramo kroz cijenu koju plaćamo kao potrošači", upozorio je Popijač.

Sjednica će se nastaviti sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo