zaraza se širi / U Maliju potvrđen prvi slučaj ebole kod dvogodišnjakinje

Image
Foto: AP Images

Mali je zabilježio prvi potvrđeni slučaj ebole kod djevojčice koja je došla iz susjedne Gvineje, a smještena je u karantenu u Kayesu, priopćilo je u četvrtak navečer malijsko ministarstvo zdravstva.

24.10.2014.
8:43
AP Images
VOYO logo

Mali je zabilježio prvi potvrđeni slučaj ebole kod djevojčice koja je došla iz susjedne Gvineje, a smještena je u karantenu u Kayesu.

''Sumnjivi slučaj 2-godišnje djevojčice iz Kissidougoua u Gvineji pojavio se u bolnici u Kayesu u srijedu i test na virus ebole proveden na uzetim uzorcima krvi pokazao se pozitivnim u četvrtak", objašnjava ministarstvo u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim rezultatom laboratorijske analize, Mali bilježi svoj prvi uvezeni slučaj bolesti uzrokovane virusom ebole", istaknuto je.

"U ovom trenutku zahvaljujući hitnoj brizi zdravstveno stanje bolesnice znatno se popravlja. Bolesno dijete i osobe koje su bile u kontaktu s njom u Kayesu smjesta su identificirane i zbrinute prema propisanim normama, dakle smještene su u karantenu", tvrdi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Markatche Daou nije želio iznijeti podatak o identitetu ili nacionalnosti djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike