'oni su neznalice' / Josipović žestoko po HDZ-u: 'Barbike i Kenovi su njihov krajnji domet!'

'HDZ je prvo imao aferu Barbika, a sad žele aferu Ken. Oni su neznalice i ocrnjuju demokratski izabranog predsjednika', žestoko se obranio Josipović na HDZ-ove prozivke.

24.10.2014.
12:19
VOYO logo

Predsjednik RH IvoJosipović odgovorio je na HDZ-ovu prozivku o 'tajnim spisima' te kazao kako je dao 'hrestomatiju', što je u prijevodu zbirka književnih ili znanstvenih djela. Tvrdi da je pokazao te 'tajne' dokumente o kojima govori HDZ, a koji su knjige svima dostupne i koje je već više puta davao i profesorima pa i Haaškom sudu.

"Najprije su probali s aferom Barbika, a sad su valjda na aferi Ken! Naravno da birači to prepoznaju i ono što je strašno nije samo to što su neznalice pa ne znaju što znači hrestomatija, nego je to njihovo domoljublje toliko da su spremni kroz mračne portale, paraobavještajnu zajednicu, sada i kroz parlament i pressice ocrniti demokratski izabranog predsjednika, i glasovima njihovih birača. Ti glasači će opet za mene glasati jer sam siguran da znaju tko radi, a tko izmišlja Barbike i Kenove. Ja ću nastaviti raditi svoj posao, a oni neka pričaju o Barbikama i Kenovima, izgleda da je to njihov krajnji domet", žestoko se obranio Josipović od HDZ-ovih optužbi.

Branitelje je pozvao da dodu kod njega u ured, da je očito došlo do problema u komunikaciji.

Jandroković: Predsjednik na neugodnje tvrdnje jednostavno mora odgovoriti!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ je održao press konferenciju kojoj je povod bio rasprava o zakonu o izboru predsjednika Republike Hrvatske. GordanJandroković je kazao kako "mijenjanje zakona dva mjeseca prije izbora nije demokratsko, kako se i za parlamentarne vodi računa da je godinu ranije".

Komentirao je i jučerašnji govor svog kolege u Saboru. HDZ-ov zastupnik Davorin Mlakar u Saboru je, naime, prozvao predsjednika Republike Ivu Josipovića zbog tvrdnji bivšeg srbijanskog veleposlanika Radivoja Cvetićanina da mu je Josipović dostavljao tajne spise, na što mu je SDP-ov zastupnik Peđa Grbin uzvratio da bi HDZ, ako misli da su te optužbe utemeljene, trebao pokrenuti Josipovićev opoziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlakar napao Josipovića, Grbin odgovara: 'Onda pokrenite opoziv'

Image
Foto: Patrik Macek/Slavko Midzor/Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/Slavko Midzor/Patrik Macek/PIXSELL

"Mi smo samo iznijeli činjenice, a tvrdnje iz Ureda predsjednika da su to besmislice - ne prihvaćamo! On na neugodne tvrdnje mora odgovoriti, već mjesec dana se o tome nije izjasnio, to je potvrda da se nada da će ta tema nestati iz javnosti. Ignorirao je i slučajeve savjetnika Jovića, slučaj lex Perković...", kazao je Jandroković.

"Očekujemo i odgovor na tvrdnje bivšeg veleposlanika da je dostavljao dokumentaciju, očekujemo da se očituje je li to istina, a ako je istina - koje je dokumente dostavljao i zašto je to činio, on kao član komisije za tužbu protiv Srbije za genocid dostavljao građu. Očekujemo odgovor. Nadam se da nećemo biti proglašeni bolesnicima i luđacima kao Jurčević i Tomac", dodao je.

"Ova rasprava je otvorena prije mjesec dana, knjiga nije objavljena u RH, manje je važno zašto HDZ nije ranije reagirao nego zašto to ranije nije uradio predsjednik. Ne vodimo kampanju jer još ne znamo datum. Ovo je iznad toga i tiče se nacionalnih interesa. Očekujemo da se predsjednik oglasi, ako je istina, onda ćemo povući iduće korake, ali vrlo brzo su izbori, građani će izabrati one kandidate koji ne trguju hrvatskim nacionalnim interesom", zaključuje Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo