napadač ubijen u intervenciji / Drama u New Yorku: Policajca sjekirom napao pristaša džihadista!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Policijskoj pješačkoj patroli u Queensu, jednoj od četvrti New Yorka, prišao je u četvrtak poslijepodne jedan fotoreporter i zamolio ih da ih uslika, a onda ih je iznenada napao muškarac sa sjekirom identificiran kao Zale Thompson.

24.10.2014.
12:55
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Policajac iz New Yorka u kritičnom je, ali stabilnom stanju, nakon što ga je sjekirom napao pristaša džihadista koji je potom ubijen u intervenciji drugih policajaca, priopćili su u petak policija i američki centar za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE), prenose agencije.

Policijskoj pješačkoj patroli u Queensu, jednoj od četvrti New Yorka, prišao je u četvrtak poslijepodne jedan fotoreporter i zamolio ih da ih uslika, a onda ih je iznenada napao muškarac sa sjekirom identificiran kao ZaleThompson, prenosi AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je policajac ozlijeđen u ruku, dok je drugi primio udarac u glavu, objasnio je glasnogovornik policije. Ostala dva policajca su upotrijebila vatreno oružje i ustrijelila napadača. Napadač, star otprilike 32 godine, proglašen je mrtvim na mjestu događaja. U intervenciji policije zalutalim metkom pogođena je i 29-godišnja prolaznica koja je podvrgnuta operaciji i oporavlja se.

Dvojica ozlijeđenih policajaca se nalaze u bolnici Jamaica. Dvadesetpetogodišnji policajac s ozljedom glave je nakon operacije u kritičnom, ali stabilnom stanju. Sva četvorica napadnutih policajaca su 8. srpnja diplomirali na Policijskoj akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi SITE, Thompsonove objave na You Tubeu i Facebooku pokazuju "da naginje ultradikalizmu u vjerskom i povijesnom kontekstu, što nam daje za pravo da vjerujemo da je bio sklon ekstremizmu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo