zahvalio HNS-u na potpori / Josipović: Hrvatska treba ozbiljne reforme i nove temelje

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Josipović je zahvalio na podršci i složio se s Pusić da su u Hrvatskoj ideološki prijepori.

25.10.2014.
11:56
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska danas treba ozbiljne reforme, a možda i nove temelje, poručio je danas predsjednik Republike IvoJosipović sa Središnjeg odbora HNS-a, još jedne stranke koja ga podupire u pokušaju da osvoji i drugi predsjednički mandat.

Predsjednik je ocijenio da su povučeni mnogi dobri potezi, ali da smo došli do trenutka kad Hrvatska treba ozbiljnu reformu, a možda i nove temelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bez sraha trebamo ući u raspravu o tome kakva je naša Hrvatska u idućih deset, dvadeste godina", rekao je Josipović.

Ocijenio je da Hrvatska danas ima problema i izazova, te poručio kako je zadaća politike da ih rješava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo jednom nogom u postideološkim društvu, društvu u kojem se još prelamaju povijesne dileme i prijepori, ali i društvu koje želi vidjeti bolju budućnost", naglasio je predsjednik.

Ponosan je što ga je veći broj političkih stranaka prepoznao kao svog predsjedničkog kandidata, "čak i one u konkurentskom odnosu" .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To prepoznajem ne samo kao povjerenje meni, nego i kao zajedničku želju da ustrajemo na izgradnji Hrvatske kao demokratske i uspješne države, rekao je Josipović.

Potpora HNS-a puno mu znači, jer je riječ o stanci koja je pokazala da ima viziju, da razmišlja o budućnosti. Pohvalio je ulogu te stranke i njene predsjednice Vesne Pusić u pristupanju Hrvatske EU, "ključnom trenutku hrvatske povijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to ključan trenutak ne samo radi formalnog članstva, nego što smo članstvom potvrdili da smo zemlja europskih vrijednosti, da poštujemo ljudska prava, da imamo viziju demokratskog razvoja Hrvatske, da i u najjačoj konkurenciji možemo biti biti dobri, uspješni i kvalitetni, rekao je Josipović.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednica HNS-a VesnaPusić naglasila je važnost skorih izbora za predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za uspjeh ove zemlje neobično je važno izaći na izbore i podržati Ivu Josipovića, ne samo našeg kandidata, poručuje.

Izbori su to, naglašava, u kojima Hrvatska ima šansu da za pet godina slijedi jasan put prema pristojnoj, čovjekoljubivoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjekoljubiva je, objasnila je, država koja je prijateljski raspoložena prema građanima, razlikuje pravdu od nepravde, dobro od lošeg, ispravno i neispravnog.

Predsjednica HNS-a ističe da je Hrvatska platila veliku cijenu da dođe do točke na kojoj je danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda se čini da idemo polako, kritični smo prema mnogim stvarima, ali Hrvataka pred deset ili 14 godina i danas nije ista, napravili smo ogroman korak, ocjenila je Pusić.

Najopasnije je stati ili početi kliziti natrag, upozorila je predsjednica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenja je da Hrvatska ima prostora, volje i političke snage za građansku opciju, za politički projekt koji cijeni sve ljude, prepoznaje ih po angažmanu, dobroti, volji.

Poručila je i kako je neobično važno da se u politici čim manje laže, bude ciničan, manipulira ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi moraju imati pravo i slobodu izabrati svoju budućnost, a ne stalno biti vraćani u neka bivša vremena, teme", rekla je Pusić.

HNS-ovci su obilježili 24 godine djelovanja tijekom kojih su okupili 45 tisuća članova - dvojica njih - Vladimir Stolnik i Zlatko Hržić za svoj su rad dobili nagrede "Krešimir Džeba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo