ministar matić pod povećalom / 'Ja ću otići ako HDZ jasno kaže što će time dobiti branitelji’

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Branitelji su i ovu noć prespavali u šatoru, postavljenom ispred Ministarstva navodeći da ne odustaju od prosvjeda, unatoč hladnoći.

25.10.2014.
12:10
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Ministar branitelja PredragMatić posljednjih je dana pod povećalom javnosti zbog prosvjeda branitelja koji već šesti dan ne odustaju te su i ovu noć prespavali u šatoru, postavljenom ispred Ministarstva.

"Ne mogu vjerovati da jedna militantna skupina i dalje traži Srbe neprijetelje, a sad su im trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati", izjavio je ministar branitelja za Večernji.

"Hrvatska će zbog ovakvih postupaka, kao i onih u Vukovaru, koji izazivaju sablazan u Uniji, biti prva zemlja koja je izbačena iz nje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je za Jutarnji izjavio kako će otići s pozicije ministra branitelja ako HDZ-ov vrh jasno kaže što će time dobiti branitelji.

"Volio bih čuti da mi ovi iz HDZ-a kažu: Frede, kad ti odeš, a mi dođemo na vlast, dat ćemo braniteljima to, to, to i to. Kad bi oni to potpisali, ne bi bilo nikakva problema da ja odem. Dapače, ja želim braniteljima sve najbolje i bolje nego što je bilo. Ali u skladu s mogućnostima države. Zanimljivo je, recimo, i da im je Karamarko došao dati podršku, ležerno odjeven i, kako je sam priznao, kao Tomislav Karamarko, a ne kao predsjednik HDZ-a. Znači li to da će, ako dođe na vlast, kada im ne bude mogao ispuniti sve što im je sada obežao, reći: pa nije to bio predsjednik HDZ-a nego Karamarko u civilu", kazao je za Jutarnji.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Branitelji ne odustaju od prosvjeda, u utorak okrugli stol!

Stopostotni vojni invalidi Domovinskog rata (HRVI) i branitelji danas su, šesti dan nastavili prosvjedovati ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, tražeći ostavke ministra branitelja PredragaMatića i njegove zamjenice VesneNađ te pomoćnika BojanaGlavaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji su i ovu noć prespavali u šatoru, postavljenom ispred Ministarstva navodeći da ne odustaju od prosvjeda, unatoč hladnoći. U šatoru prosvjednika postavljene su grijalice za vojne invalide, a, pomažući im i građani donoseći hranu, piće i deke.

Jedan od sudionika prosvjeda, JosipKlemm najavio je za utorak organizaciju "Okruglog stola" o položaju hrvatski branitelja koji će se održati u šatoru prosvjednika, ispred Ministarstva, na kojeg su sinoć pozvali i predsjednika Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović i Matić nenajavljeno došli u posjet braniteljima ispred Ministarstva

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Naime, sinoć im je u nenajavljeni posjet došao i predsjednik Republike Ivo Josipović, a u njegovoj je pratnji bio i ministar branitelja Predrag Matić.

Predsjednik Josipović pozvao je branitelje da se vrate svojim kućama, ne ugrožavaju svoje zdravlje na hladnoći te da sjednu za stol na pregovore. Naglasio je da je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi branitelji bili zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da svi mi jednako volimo Hrvatsku. Predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva skandirajući pri tom "smjena ministra!“.

Branitelji su predsjedniku iznosili što ih konkretno muči na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa svojim resornim ministrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, branitelji i vojni invalidi odbijaju pregovarati i u Ureda Predsjednika i u Hrvatskom saboru, gdje ih je jučer pozvao predsjednik Sabora Josip Leko da održe okrugli stol.

Navode kako od svojih zahtjeva ne odustaju, te za utorak najavljuju okrugli stol u prosvjedničkom šatoru ispred zgrade Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo